Overlegg av flere ansikter med en dramatisk himmelbakgrunn og ordet "sorsiden" vist i midten.

Sørsiden

Sørsiden

62

08.12.2019

Fengslende dypdykk i familieidyll

På Lille Scene omsluttes du av et vakkert og urovekkende univers. Med absurd humor og skarp presisjon får du en fascinerende nærstudie av familien og livet.

Om forestillingen

Av: Fredrik Brattberg
Regi: Tyra Tønnessen
Sjanger: Tragikomedie
Spilletid: Ca 1 time og 30 min

En sommermorgen i Norge. Ingen planer hele dagen. Tre generasjoner samlet på hytten.

Fredrik Brattberg har vakt internasjonal oppsikt for sin helt spesielle måte å komponere teatertekster på. Han har en egen evne til å se mening i hverdagens detaljer og går til kjernen i eksistensielle grunnspørsmål med en fascinerende letthet. I Norge er han ennå ganske ukjent, og det er derfor en stor glede å kunne invitere til urpremieren ”Sørsiden”.

Gjennom et enkelt og nesten musikalsk språk og oppslukende visuelle virkemidler, sees det store i det lille. Både skjønnheten og uhyggen løftes frem i de mellommenneskelige relasjonene og det gis et nådeløst blikk på familien.

På Lille Scene er det skapt et oppslukende univers som har hentet inspirasjon fra blant annet verdensrommet. Scenografien rommer absurde tvister på hverdagslige objekter og elementer fra ulike dystopier som både vil overraske og inspirere publikum.

Et diamantformet ikon med fem svarte prikker arrangert i et X-mønster inni seg.

Brattbergs dramatikk er et fascinerende bekjentskap!

Bergensavisen

Medvirkende

Regissør:  Tyra Tønnessen | Scenograf og kostymedesigner: Leiko Fuseya | Komponist og lyddesigner: Alf Lund Godbolt | Lysdesigner: Ingrid Skanke Høsøien | Dramaturg: Åste Marie Bjerke

Opplev mer

Absurd og gjenkjennelig familieportrett

Det blir både fascinerende, gjenkjennelig og urovekkende når du entrer «Sørsiden». Lille Scene gjøres om til et eget univers når vi presenterer urpremieren på Fredrik Brattbergs stykke. Brattberg har en stor stjerne internasjonalt, og vi gleder oss til å dykke ned i hans dramatikk.

Tyra Tønnessen om Fredrik Brattberg

Regissør Tyra Tønnesen har et spesielt forhold til Fredrik Brattbergs originale teaterstykker. Hun gleder seg til å presentere «Sørsiden» for ...

Sunniva og Knut Erik om Sørsiden

En sommermorgen i Norge. Ingen planer hele dagen. Tre generasjoner samlet på hytten... Skuespillerne Sunniva Du Mond Nordal og Knut Erik Engemoen mener ...