search

Regn

60

13.10.2019

En varm beretning om brorskjærlighet i byen der det alltid regner

Forestillingen «Regn» er en dramatisering av Stig Holmås varme oppvekstskildring fra 50-tallets Bergen. Det er en vakker fortelling om kjærligheten mellom to brødre og om forelskelse og vennskap, katastrofer og trøst. Samtidig er den en fornøyelig og gjenkjennelig forestilling om å vokse opp.

Om forestillingen

Av: Stig Holmås
Dramatisering og regi: Anne-Karen Hytten
Sjanger: Drama
Varighet: 1 time og 30 min u/pause

Ole Johan har en far som melder om regn i all slags former over radioen. Han har en herlig humørfylt bror og kompiser som Siggen og Goggen. Det ligger skøyteis på Krohnsminde, lydene fra skipsverftene er en del av hverdagen og i stuen er det ro. Men en dag rammes den lille familien av en ulykke og lavtrykkene bygger seg opp. Og når den store hemmeligheten kommer for en dag, ramler Ole Johans trygge verden sammen. Ingenting er normalt lenger, ingenting er som før.

For første gang lages det teater av Stig Holmås rørende oppvekstroman fra regnbyen Bergen. Han er kjent for sine nære, humoristiske og såre skildringer fra hans barndom by, som i Guttene i Markegaten (1981) og O.K. Corral (1991).

«Regn» er en vakker og leken teaterforestilling om forholdet og kjærligheten mellom to brødre og om forelskelse og vennskap, katastrofer og trøst. Harald Dahlstrøm har laget ny musikk til stykket.

Urpremiere i Teaterkjelleren 4. september.

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 1 900,-

Showpakke

Gjør teateropplevelsen til en helaften! Bestill billett og hotell til de rimeligste prisene.

Medvirkende

Av: Stig Holmås | Dramatisering og regi: Anne-Karen Hytten | Scenografi og kostymedesign: Christine Lohre | Lysdesigner: Arne Kambestad | Komponist og musiker: Harald Dahlstrøm | Dramaturg: Åste Marie Bjerke

Inspisient: Bastiaan van der Pas

Opplev mer

Sterke historier og mye kjærlighet

– Jeg vil gi teateropplevelser som sitter lenge i kroppen, og leter etter historier som gir oss nye perspektiv på hvem vi er og ønsker å være. Neste år byr på storslagne, spektakulære oppsetninger og mange rørende og humoristiske forestillinger, sier teatersjef Agnete G. Haaland.

Miss Tati og Razika til Den Nationale Scene

Bergenske sangskatter fremføres på nye vis i en humoristisk forestilling på Store Scene.

Nytt styre på DNS

Kulturdepartementet har oppnevnt nytt styre for Den Nationale Scene AS for perioden 2019–2023. Katrine Trovik (bildet) er ny styreleder. Den ...