Illustrasjon av en melankolsk karakter som sitter på en krakk, med ordet "pölsetuven" øverst.

Pølsetjuven

Pølsetjuven

120

31.12.2020

Sjarmerende skurkeoppgjør

Alle i familien til Kjell stjeler. Familien har vært tyver i generasjoner og forventer det samme av Kjell. Men han vil ikke være tyv. Han vil være noe helt annet.

Om forestillingen

Regi: Jonatan Filip
Sjanger: Barneteater anbefalt fra 3 – 7 år
Varighet: Ca. 30 min

Hvordan er det å måtte være en man egentlig ikke er? Hva skjer når Kjells familie vil rundstjele huset til bestevennen hans, Pølse-Pia? På Lille Scene møter vi både snille og skruppelløse skurker og en rekke andre fargerike figurer. Det er også laget nye sanger til stykket.

«Pølsetjuven» er en morsom og sjarmerende historie basert på den populære bildeboken med samme navn. Fortellingen om Kjell er også et godt utgangspunkt for samtaler om samvittighet og hva det betyr å være seg selv.

Marianne Gretteberg Engedal er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen som illustratør. «Pølsetjuven» (2019) er hennes bokdebut, og hun har også skrevet historien. Boken fikk strålende kritikker, og ble hedret med Kulturdepartementets bildebokpris og Nynorsk barnelitteraturpris.

Urpremiere på Lille Scene 16. oktober.

terning-5

Originalt og morsomt. En fest å se på.

Bergens Tidende

terning-5

En liten perle av en forestilling!

Bergensavisen 

Nydelige skuespillerprestasjoner gjør at det nyskrevne stykket kommer til sin rett.

Klassekampen

Tenk å oppleve noko så fargerikt i svart kvitt! (…)eg anbefala alle barn mellom 3 og 7 år og ta med seg foreldre, søsken, onklar eller bestemor på stykket.

Barn i byen

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Bilder

Medvirkende

Av: Marianne Gretteberg Engedal | Dramatisk bearbeidelse, regi og scenografi: Jonatan Filip | Komponist: Guttorm Guttormsen | Dramaturg: Annika Silkeberg og Morten Kjerstad | Visuelt team: Elise Mulelid Rondestveit, Espen Røen og Jonatan Filip | Lysdesign: Arne Kambestad | Kostyme: Silje Teland Pedersen | Rekvisitt: Espen Røen | Inspisient: Kristine Norby Simonsen

Opplev mer

Skurkeoppgjør til scenen

–Det er en perle av en historie vi skal ta med oss inn på scenen. En ting er fortellingen, men visuelt er det nesten som å være i en godteributikk. Jonatan Filip har tatt på seg regissør-hatten og ser frem til urpremiere på splitter ny barneforestilling!

Godtepose på Lille Scene

Jonatan Filip har tatt på seg regissørhatten! 16. oktober blir det urpremiere på den høyt elskede «Pølsetjuven» på Lille Scene.

Bli med på kostymeprøve

«Pølsetjuven» er en morsom og sjarmerende skurkehistorie hvor vi møter vi en rekke fargerike figurer. Vi ble med da skuepillerne skulle prøve kostymer til stykket.