search

Pølsetjuven

120

15.11.2020

Sjarmerende skurkeoppgjør

Alle i familien til Kjell stjeler. Familien har vært tyver i generasjoner og forventer det samme av Kjell. Men han vil ikke være tyv. Han vil være noe helt annet.

Om forestillingen

Regi: Jonatan Filip
Sjanger: Barneteater anbefalt fra 3 – 7 år

Hvordan er det å måtte være en man egentlig ikke er? Hva skjer når Kjells familie vil rundstjele huset til bestevennen hans, Pølse-Pia? På Lille Scene møter vi både snille og skruppelløse skurker og en rekke andre fargerike figurer. Det er også laget nye sanger til stykket.

«Pølsetjuven» er en morsom og sjarmerende historie basert på den populære bildeboken med samme navn. Fortellingen om Kjell er også et godt utgangspunkt for samtaler om samvittighet og hva det betyr å være seg selv.

Marianne Gretteberg Engedal er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen som illustratør. «Pølsetjuven» (2019) er hennes bokdebut, og hun har også skrevet historien. Boken fikk strålende kritikker, og ble hedret med Kulturdepartementets bildebokpris og Nynorsk barnelitteraturpris.

Urpremiere på Lille Scene 16. oktober.

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 1 900,-

Showpakke

Gjør teateropplevelsen til en helaften! Bestill billett og hotell til de rimeligste prisene.

Medvirkende

Av: Marianne Gretteberg Engedal | Dramatisk bearbeidelse, regi og scenografi: Jonatan Filip | Komponist: Guttorm Guttormsen | Visuelt team: Espen Røen, Jonatan Filip og Elise Rondestveit | Lysdesign: Arne Kambestad | Kostyme: Silje Teland Pedersen | Rekvisitt: Espen Røen | Inspisient: Kristine Norby Simonsen

Opplev mer

Setter opp «Onkel Vanja» og «Pølsetjuven»

Teatersjef ved Den Nationale Scene, Stefan Larsson, iscenesetter selv «Onkel Vanja» på Store Scene i oktober. Da er det også urpremiere på «Pølsetjuven» basert på den prisbelønte bildeboken med samme navn.

Skurkeoppgjør til scenen

–Det er en perle av en historie vi skal ta med oss inn på scenen. En ting er fortellingen, men visuelt er det nesten som å være i en godteributikk. Jonatan Filip har tatt på seg regissør-hatten og ser frem til urpremiere på splitter ny barneforestilling!

Godtepose på Lille Scene

Jonatan Filip har tatt på seg regissørhatten! 16. oktober blir det urpremiere på den høyt elskede «Pølsetjuven» på Lille Scene.

Tettere på