search

Onkel Vanja

Onkel Vanja

119

04.12.2020

I Stefan Larssons fascinerende iscenesettelse

Når teatersjefen gir seg i kast med Tsjekhov, er det med bankende hjerte og glimt i øyet. Den fascinerende klassikeren ulmer av begjær, og byr på både vemod og trøst.

Om forestillingen

Regi: Stefan Larsson
Sjanger: Drama
Varighet:

Den russiske dramatikeren Anton Tsjekhov har en stor kjærlighet til mennesket. Hans gjenkjennelige skildringer av våre famlende forsøk på å skape mening, på å ta grep og handle i et splittet samfunn, har gjort ham til en av verdens mest spilte.

I dette dramaet møter vi Vanja og niesen Sonja som i årevis har slitt på familiens gods på landet og forsørget Sonjas far, professoren, i byen. Selv har de gitt avkall på drifter og drømmer. Når den oppblåste professoren plutselig kommer hjem til godset med en vakker, uimotståelig kvinne og lumske fremtidsplaner, revner rutinelivet og store følelser virvles opp. Hva har de egentlig brukt livet på?

Les mer

Stefan Larsson er en av Nordens mest anerkjente regissører. Mange husker nok hans oppsetninger «Dødsdansen», «Hamlet» og «Den innbilte syke» på DNS, og hans siste Tennessee Williams-produksjoner i Stockholm, er blitt løftet frem blant de aller beste på svenske scener. Sammen med scenograf Sven Haraldsson, har han utviklet et scenisk univers der filmens detaljrike realisme møter teatrets lekne virkemidler. Det skaper en helt spesiell inngang til det mellommenneskelige dramaet.

Premiere på Store Scene 10. oktober.

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 1 900,-

Showpakke

Gjør teateropplevelsen til en helaften! Bestill billett og hotell til de rimeligste prisene.

Medvirkende

Av: Anton Tsjekhov | Regissør: Stefan Larsson | Scenograf: Sven Haraldsson | Kostymedesign: Ane Aasheim | Lysdesign: Torben Lendorph Christensen | Dramaturg: Morten Kjerstad | Lyddesign: Tor Endre Kalvenes

Medvirkende: Kristoffer Sagmo Aalberg I Petronella Barker I Frode Bjorøy I Kristi-Helene J. Engeberg I Svein Harry Schöttker-Hauge I Marianne Nielsen I Sissel Ingri Tank-Nielsen I Sverre Røssummoen

Inspisient: Kirsti Rosseland | Maskør: Mette Noodt | Rekvisitør: Espen Røen og Sissel Hamre | Kostyme: Elin Marie Aasland og Silje Teland Pedersen | Sceneteknisk ansvarlig: Erlend Wiig Hauge | Kameraoperatør: Sebastian Dalseide og Ida Brønn | Sufflør: Britney Elise Sudmann-Mack

Opplev mer

Setter opp «Onkel Vanja» og «Pølsetjuven»

Teatersjef ved Den Nationale Scene, Stefan Larsson, iscenesetter selv «Onkel Vanja» på Store Scene i oktober. Da er det også urpremiere på «Pølsetjuven» basert på den prisbelønte bildeboken med samme navn.

03.10: Lørdagskafé – Onkel Vanja og vår rastløse passivitet

Teatersjef Stefan Larsson og skuespiller Petronella Barker møter psykolog Elisabeth Schanche for å snakke om meningslengsel og handlingslammelse lørdag 3. oktober kl 15. Vi får også innblikk i forestillingen «Onkel Vanja» som har premiere uken etter.

Lager filmscenografi til Onkel Vanja

Scenograf Sven Haraldsson fyller et russisk 80-talls hus til randen av saker, når "Onkel Vanja" skal iscenesettes med bruk av ...

Tettere på