search

Namnet

Namnet

92

20.06.2020

Kraftfullt om familiære fortielser

Hva får familien til å oppføre seg som fjerne bekjente? Hva er det de ikke våger å snakke om? Jon Fosses enestående drama er lattervekkende klaustrofobisk og dypt gjenkjennelig.

Om forestillingen

Regi: Trine Wiggen
Sjanger: Drama
Varighet: 1 time og 15 min u/pause

Et ungt par er blitt gravid, og jenta drar hjem til foreldrene sine etter lang tid borte. Hun er spent på fremtiden, usikker på kjæresten og hvordan de to skal klare foreldrerollen. Møtet med barndomshjemmet gjør ikke usikkerheten mindre – snarere tvert imot.

Familietreffet på Vestlandet viser oss mennesker som er glade i hverandre og ønsker å nå hverandre, men som ikke har språk for det de egentlig føler. Ordene blir hengende i luften. Uhyggen ligger like under overflaten. Konfrontasjonene uteblir.

Les mer

«Namnet» av Jon Fosse er blitt en moderne klassiker som spilles over hele verden. Humoren og den gjenkjennelige tematikken gjør stykket til en god inngang til Fosses dramatikk. Da «Namnet» hadde urpremiere på DNS i 1995, fikk stykket Ibsenprisen for beste norske drama. Trine Wiggen, som da spilte Jenta, regisserer årets oppsetning.  Hun vil skape en jordnær og lettbeint iscenesettelse av Jon Fosses poetiske og treffende tekst. Stykket får følge av Lars Vaulars nyskrevne musikk.

«Jeg liker Fosses tekster fordi de handler om vanlige folk.  Dramaet blir liggende under og mellom ordene, inni karakterene. Det har en enorm sprengkraft»
Trine Wiggen

Premiere i Teaterkjelleren 31. januar.

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Årskort Ung

Under 25 år og glad i teater? Et år med teateropplevelser for kun kr 1150,-

Medvirkende

Regissør: Trine Wiggen | Scenograf: Ingrid Tønder | Kostymedesign: Ane Aasheim | Lysdesign: Arne Kambestad | Lyddesign: Tor Endre Kalvenes | Musikk: Lars Vaular | Dramaturg: Åste Marie Bjerke

Opplev mer

– Namnet ligner på livet

– Namnet ligner på livet, det er både tragisk og komisk, sier regissør Trine Wiggen om stykket av Jon Fosse som har premiere i Teaterkjelleren 31.januar.

Den Nationale Scene: Bygger hus til “Namnet”…

Bli med Trine Wiggen i første møtet i kulissene til Namnet.

25.01: Lørdagskafé: Hva ligger i “Namnet”?

Lørdag 25.01 kl 15 kan du treffe regissør Trine Wiggen, skuespillerne Ameli Isungset Agbota og Kristian Berg Jåtten, samt professor lars Sætre til en samtale om “Namnet”. Fri entré!

Tettere på