search

Namnet

Namnet

92

20.06.2020

Kraftfullt om familiære fortielser

Hva får familien til å oppføre seg som fjerne bekjente? Hva er det de ikke våger å snakke om? Jon Fosses enestående drama er lattervekkende klaustrofobisk og dypt gjenkjennelig.

Om forestillingen

Regi: Trine Wiggen
Sjanger: Drama
Varighet:

Et ungt par er blitt gravid, og jenta drar hjem til foreldrene sine etter lang tid borte. Hun er spent på fremtiden, usikker på kjæresten og hvordan de to skal klare foreldrerollen. Møtet med barndomshjemmet gjør ikke usikkerheten mindre – snarere tvert imot.

Familietreffet på Vestlandet viser oss mennesker som er glade i hverandre og ønsker å nå hverandre, men som ikke har språk for det de egentlig føler. Ordene blir hengende i luften. Uhyggen ligger like under overflaten. Konfrontasjonene uteblir.

Les mer

«Namnet» av Jon Fosse er blitt en moderne klassiker som spilles over hele verden. Humoren og den gjenkjennelige tematikken gjør stykket til en god inngang til Fosses dramatikk. Da «Namnet» hadde urpremiere på DNS i 1995, fikk stykket Ibsenprisen for beste norske drama. Trine Wiggen, som da spilte Jenta, regisserer årets oppsetning.  Hun vil skape en jordnær og lettbeint iscenesettelse av Jon Fosses poetiske og treffende tekst. Stykket får følge av Lars Vaulars nyskrevne musikk.

«Jeg liker Fosses tekster fordi de handler om vanlige folk.  Dramaet blir liggende under og mellom ordene, inni karakterene. Det har en enorm sprengkraft»
Trine Wiggen

Premiere i Teaterkjelleren 31. januar.

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 1 900,-

Showpakke

Gjør teateropplevelsen til en helaften! Bestill billett og hotell til de rimeligste prisene.

Medvirkende

Regissør: Trine Wiggen | Scenograf: Ingrid Tønder | Kostymedesign: Ane Aasheim | Musikk: Lars Vaular

Opplev mer

En drømmeforestilling

Kamilla Wargo Brekling er regissøren bak «Plutselig står jeg igjen med meg selv i hånden og ser utover byen». Les hennes tanker om det tragikomiske sammenstøtet mellom drømmer og virkelighet.

Storslagen forestilling til ettertanke

Over 12.000 har sett det storslåtte dramaet basert på en sann historie fra Bergen. I høst får du ny sjanse. ...

Åpner med Cabaret!

Svenske Stefan Larsson tiltrer som teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen ved nyttår, og i dag slapp han nyheten ...