En kvinne i et rødt periodekostyme som holder en fjærpenn og papir, med tittelen "madame bovary" nedenfor.

Madame Bovary

Madame Bovary

140

18.05.2021

Alt hva hjertet begjærer

Den verdensberømte skildringen av Emma Bovarys desperate jakt på tilfredstillelse, er både suggererende og alarmerende. I en storslått oppsetning følger vi Emma til kanten av stupet. Hvor langt er vi selv villig til å strekke oss?

Om forestillingen

Regi: Melanie Mederlind
Sjanger: Drama
Varighet: 2 timer og 50 minutter, inkludert pause
Sted: Store Scene

Når den medrivende klassikeren presenteres på Store Scene, smelter 1800-tallet sammen med vår samtid. Det kunstneriske teamet er kjent for storslagne visuelle forestillinger med skarp brodd. Gustave Flauberts «Madame Bovary» er en av verdens mest populære romaner, og den er også blitt filmatisert flere ganger. Da den ble utgitt var den en slags «Desperate housewives» eller «Sex and the city» anno 1857. I denne oppsetningen tar vi pulsen på nåtidige strømninger. Hvordan vi blir storforbrukere av nye ting, nye steder og nye mennesker i søken etter tilfredstillelse.

Emma drømmer om den store lidenskapelige kjærligheten, om lykke og luksus. Selv føler hun seg kvelt i et kjedelig ekteskap, i en trang og grå by. Det hjelper ikke å få barn, det hjelper ikke med nye oppussingsprosjekter, det hjelper ikke med økt kredittgrense.

Emma flykter inn sin egen verden. Hun oppsøker influensere og elskere, og fyller tomrommet med sex og shopping. Sakte rykker hun stadig nærmere avgrunnen.

Les mer

Flauberts roman var en litterær revolusjon allerede i sin samtid. Med sine saftige beskrivelser av utroskap ble han også anklaget for uanstendighet i retten. Skandalen førte til stor oppmerksomhet og boken var raskt en bestselger. I tillegg til å være lidenskapelig lesning, belyser også romanen en eksistensiell lengsel. «Bovarisme» kalles det i dag når avstanden mellom drøm og virkelighet blir for stor.

Premiere på Store Scene 24. mars.

Et svart diamantformet ikon inneholder seks svarte prikker arrangert med tre prikker øverst til venstre og tre prikker nederst til høyre.

Emilia Roosmann er aldeles praktfull i hovedrollen (…). Det er absurd at en så helstøpt og presis oppsetning må vises for bare 20 sjeler fremover. Den hadde fortjent stappfulle saler.

Bergensavisen

Et svart omriss av en hånd med tommelen opp inne i en sirkel, som symboliserer godkjenning eller avtale.

Den vellykkede dramatiseringen av Madame Bovary er ubarmhjertig med karakterene, men det hele er allikevel gjennomført i Flauberts ånd.

Scenekunst.no

Et svart hjertesymbol omsluttet av en større, tynn sirkulær kontur på hvit bakgrunn.

Dette var en fantastisk opplevelse! Skuespillerprestasjonene var strålende!

Publikummer

Et svart hjertesymbol omsluttet av en større, tynn sirkulær kontur på hvit bakgrunn.

For en fantastisk kveld det var i går!! Vi storkoste oss! Strålende levert fra absolutt alle på scenen.  Og så må jeg nevne at bruken av kulisser, rekvisitter og ikke minst lyssetting løftet helhetsinntrykket enda et par hakk. Hele forestillingen står til terningkast 6 for min del! Bravo!

Publikummer

Et svart hjertesymbol omsluttet av en større, tynn sirkulær kontur på hvit bakgrunn.

Utrolig flott forestilling. Fantastisk flinke skuespillere. Det scenetekniske var løst på en genial måte.

Publikummer

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Bilder

Medvirkende

Av: Gustave Flaubert | Oversatt av: Birger Huse | Dramatisering: Melanie Mederlind/Mari Vatne Kjeldstadli | Regissør: Melanie Mederlind  | Scenograf og kostymedesigner: Judith Philipp | Lysdesigner: Carina Backmann | Dramaturger: Lillian Bikset og Idun Vik

Opplev mer

Samtaler: Madame Bovary – fra roman til forestilling

Er du nysgjerrige på den verdensberømte romanen «Madame Bovary»? Og hvordan den skal iscenesettes?