search

Madame Bovary

140

Alt hva hjertet begjærer

Den verdensberømte skildringen av Emma Bovarys desperate jakt på tilfredstillelse, er både suggererende og alarmerende. I en storslått oppsetning følger vi Emma til kanten av stupet. Hvor langt er vi selv villig til å strekke oss?

Om forestillingen

Regi: Melanie Mederlind
Sjanger: Drama
Sted: Store Scene

Når den medrivende klassikeren presenteres på Store Scene, smelter 1800-tallet sammen med vår samtid. Det kunstneriske teamet er kjent for storslagne visuelle forestillinger med skarp brodd. Gustave Flauberts «Madame Bovary» er en av verdens mest populære romaner, og den er også blitt filmatisert flere ganger. Da den ble utgitt var den en slags «Desperate housewives» eller «Sex and the city» anno 1857. I denne oppsetningen tar vi pulsen på nåtidige strømninger. Hvordan vi blir storforbrukere av nye ting, nye steder og nye mennesker i søken etter tilfredstillelse.

Emma drømmer om den store lidenskapelige kjærligheten, om lykke og luksus. Selv føler hun seg kvelt i et kjedelig ekteskap, i en trang og grå by. Det hjelper ikke å få barn, det hjelper ikke med nye oppussingsprosjekter, det hjelper ikke med økt kredittgrense.

Emma flykter inn sin egen verden. Hun oppsøker influensere og elskere, og fyller tomrommet med sex og shopping. Sakte rykker hun stadig nærmere avgrunnen.

Les mer

Flauberts roman var en litterær revolusjon allerede i sin samtid. Med sine saftige beskrivelser av utroskap ble han også anklaget for uanstendighet i retten. Skandalen førte til stor oppmerksomhet og boken var raskt en bestselger. I tillegg til å være lidenskapelig lesning, belyser også romanen en eksistensiell lengsel. «Bovarisme» kalles det i dag når avstanden mellom drøm og virkelighet blir for stor.

Premiere på Store Scene 24. mars.

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Medvirkende

Av: Gustave Flaubert | Dramatisering: Melanie Mederlind/Mari Vatne Kjeldstadli | Regissør: Melanie Mederlind  | Scenograf og kostymedesigner: Judith Philipp | Lysdesigner: Carina Backmann | Dramaturger: Lillian Bikset og Idun Vik

Opplev mer

Møt Onkel Vanja

Kristoffer Sagmo Aalberg spiller tittelrollen i Tsjekhovs mesterverk «Onkel Vanja», en rolle han har drømt om i mange år.

Prøveinnspurt på «Alle tiders Bergen»

Det er høyt tempo og mye som skal på plass før premieren på den humoristiske turmarsjen gjennom 950 år med bergenshistorie! Premiere 11. september på Store Scene.

Lager familiekos i førjulstiden

Den Nationale Scene inviterer til en nyskrevet forestilling med Alf Prøysens kjente julesanger.

Tettere på