En kvinne i rødt som holder en sigarett med et kontemplativt uttrykk mot en mørk bakgrunn.

Samtaler: Madame Bovary – fra roman til forestilling

Er du nysgjerrig på den verdensberømte romanen «Madame Bovary»? Og hvordan den skal iscenesettes?

Bergen Offentlige Bibliotek og Den Nationale Scene inviterer til digitale samtaler om Gustav Flauberts klassiker.

Madame Bovary – fra roman til forestilling #1

I dette første møtet treffer du professor emeritus i allmenn litteraturvitenskap, Per Buvik, som gir en introduksjon til romanen som snart iscenesettes på Store Scene, DNS.

Flauberts roman var en litterær revolusjon allerede da den ble utgitt i 1857, og skildringen av Emmas søken etter tilfredstillelse utenfor provinsen og ekteskapet, skapte også rabalder. Inspirert av kjærlighetslitteratur jakter hun på mer enn virkeligheten tilbyr henne, og hun innleder flere affærer, pådrar seg gjeld, og er på vei mot forfallets rand. Hvem er Emma Bovary? Og hvorfor kommer vi stadig tilbake til henne?

Arrangementet ledes av Sofie Marhaug

Madame Bovary – fra roman til forestilling #2

Hvordan iscenesettes den verdensberømte romanen Madame Bovary? På denne samlingen treffer du skuespiller Emilia Roosmann og dramaturg Lillian Bikset som nå er i innspurten før premieren på Store Scene. Her forteller de om hvilke valg som er tatt iscenesettelsen, hva de ønsker å løfte frem og hvordan de i forestillingen lar den klassiske historien smelte sammen med vår tid og nåtidige strømninger. Emilia, som spiller Emma Bovary, deler sine tanker om den sammensatte karakteren og hvordan hun har jobbet med den utfordrende rollen.