search

Digitale samtaler: Madame Bovary – fra roman til forestilling

Er du nysgjerrig på den verdensberømte romanen «Madame Bovary»? Og hvordan den skal iscenesettes?

Bergen Offentlige Bibliotek og Den Nationale Scene inviterer til digitale samtaler om Gustav Flauberts klassiker på Zoom, og arrangementet strømmes også YouTube.

Madame Bovary – fra roman til forestilling #1
25. februar på Zoom kl 19:00

I dette første møtet treffer du professor emeritus i allmenn litteraturvitenskap, Per Buvik, som gir en introduksjon til romanen som snart iscenesettes på Store Scene, DNS.

Flauberts roman var en litterær revolusjon allerede da den ble utgitt i 1857, og skildringen av Emmas søken etter tilfredstillelse utenfor provinsen og ekteskapet, skapte også rabalder. Inspirert av kjærlighetslitteratur jakter hun på mer enn virkeligheten tilbyr henne, og hun innleder flere affærer, pådrar seg gjeld, og er på vei mot forfallets rand. Hvem er Emma Bovary? Og hvorfor kommer vi stadig tilbake til henne?

Arrangementet ledes av Sofie Marhaug, og deltakerne kan stille spørsmål til Buvik i chat eller direkte i Zoom-møtet.

Hvis du ikke har brukt Zoom tidligere, får du beskjed om å laste ned gratisprogrammet når du trykker på lenken.
Må du oppgi passordet til møtet er det: 761925

Madame Bovary – fra roman til forestilling #2
9. mars på Zoom kl 19:30

Hvordan iscenesettes den verdensberømte romanen Madame Bovary? På denne samlingen treffer du regissør Melanie Mederlind og skuespiller Emilia Roosmann som nå er i innspurten før premieren på Store Scene. Her forteller Melanie om hvilke valg hun har tatt, hva hun ønsker å løfte frem og hvordan hun i forestillingen lar den klassiske historien smelte sammen med vår tid og nåtidige strømninger. Emilia, som spiller Emma Bovary, deler sine tanker om den sammensatte karakteren og hvordan hun har jobbet med den utfordrende rollen.

Melanie og Emilia svarer gjerne på spørsmål fra deltakerne. Samtalen ledes av Sofie Marhaug

Blir du bedt om å oppgi passord for å delta i Zoom-møtet så er det: 212755