Hotel Norge

10

30.12.2018

Om forestillingen

Av: Yngve Sundvor
Regissør: Yngve Sundvor
Sjanger: Kriminalkomedie
Varighet: 2 timer og 30 minutter inkl pause

En politimann (Pål Rønning) sjekker inn på Hotel Norge og vet akkurat hvilket rom han vil ha. Han blir tatt imot av den noe merkelige resepsjonisten (Eirik del Barco Soleglad) som er litt i overkant opptatt av sin nye gjest. Er ikke den gamle mordgåten oppklart? Når natten kommer krypende, banker minnene på og tidsleken starter.

Les mer

Denne nyskrevne kriminalkomedien har røtter til byens historie og tar oss bl.a. tilbake til bybrannen i 1916 og eksplosjonen på Vågen i 1944. Den flørter med kjente filmreferanser, sniker seg innpå deg med spøkelsesaktig stemning og morer deg med sin komiske snert.

Gjennom populære forestillinger om norgeshistorien med Statsteatret – og ikke minst Reksten-saken på DNS, har teatermaker Yngve Sundvor vist at det er mye god underholdning og tankevekkende materiale i fortiden. Alt kan skje når dørene åpnes til det tradisjonsrike hotellet.

terning-5

«(Regissøren) vet både hvordan en effektivt beveger seg mellom sjangre, og hvordan en kan legge inn brudd for å få størst mulig virkning.»

Dagbladet

terning-5-sort

«Overraskende historie fortalt på en frisk måte der særlig scenografi og musikkbruk imponerer.»

Bergens Tidende

terning-5-sort

«Kriminalkomedien Hotel Norge har løse tråder, forvirrende opptrinn, mysterier og en overraskende avslutning. Alt er som det skal være. Forestillingen stappfull av humor, av muntre hint hit og dit, og den er umiskjennelig bergensk i tonen.»

Bergensavisen

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Bilder

Medvirkende

Av: Yngve Sundvor | Regissør: Yngve Sundvor | Scenograf og kostymedesigner: Leiko Fuseya | Lyddesigner: Gunnar Innvær | Lysdesigner: Geir Hovland | Dramaturg: Morten Kjerstad

Opplev mer

Tett på Pål Rønning

Dersom han ikke fikk være skuespiller ville Pål Rønning kanskje jobbet i skobutikk. Se han i rollen som etterforsker Benjamin Lange «Hotel Norge» i julen!

Bli med på prøvene til «Hotel Norge»

Vi tok en tur innom Store Scene for å kikke nærmere på arbeidet med Yngve Sundvors kriminalkomedie.

Møt mannen bak «Hotel Norge»

Yngve Sundvor har både skrevet og regissert den nye bergenskrimmen «Hotel Norge» Her forteller han hva som venter oss når dørene åpner på Store Scene 15. september.