search

Hedda Gabler

48

02.03.2019

Ibsens gåtefulle og ikoniske kvinneportrett.

Hedda Gabler har fascinert verden i over hundre år. Vi gripes stadig av hennes indre drama og farlige spill. Hvorfor handler hun slik hun gjør?

Om forestillingen

Av: Henrik Ibsen
Bearbeidelse og regi: Anne-Karen Hytten
Sjanger: Drama
Varighet: Ca 2 timer, inkludert pause

Nå kan du oppleve unge Stine Robin som den omdiskuterte kvinnen i Ibsens mesterverk. Rollen er en av de aller største utfordringene en kvinnelig skuespiller kan få. Oppsetningen vi her presenterer er stilren og tidløs, men tett på originalen.

Den ettertraktede og velstående Hedda har valgt en trygg tilværelse med akademikeren Jørgen Tesmann. Men etter kort tid føler hun seg fanget og dypt ensom. Det er da Eilert Løvborg dukker opp fra fortiden. En mann som for Hedda står for frihet, livslyst og begjær. I løpet av et døgn settes sterke krefter i sving.

Hva som så skjer med Hedda har vært diskutert siden stykket kom ut i 1880. Hva ligger bak hennes manipuleringer og destruktive maktspill? Hvorfor går hun bare ikke?

Henrik Ibsen var opptatt av å skildre menneskeskjebner i lys av omgivelsene. Da «Hedda Gabler» kom ut var samfunnsmoralen og kvinners stilling en annen. Likevel er portrettet av Hedda ett som fremdeles opprører og fascinerer oss. Speiler det noe i våre liv?

Premiere på Store Scene 23. januar.

Kjøp billetter

Bilder

Medvirkende

Regissør: Anne-Karen Hytten | Scenograf og kostymedesigner: Milja Salovaara  | Komponist: Nils Økland  | Lysdesigner: Ola Bråten | Dramaturg: Åste Marie Bjerke

Tettere på