Kvinne med bollefrisyre, smiler og snakker i en mikrofon på et innendørsarrangement.

– Hedda er drømmerollen!

Stine Robin begynte å gråte da hun ble spurt om hun ville ha rollen som Hedda Gabler.

Ibsens ikoniske kvinneportrett er en kjempespennende utfordring for skuespillere, og rollen som Hedda Gabler henger høyt. Under programlanseringen for 2019 fortalte Stine Robin om hvor stort hun syntes det var å bli tilbudt rollen.

– Teatersjefen hadde invitert meg på en kaffe, og jeg var spent i forkant. Hva var agenda for møtet? Til en venninne fortalte jeg at jeg håpet det var snakk om et spennende oppdrag, men da Agnete spurte meg om jeg ville gjøre Hedda Gabler begynte tårene å trille. Dette var jo en rolle jeg hadde drømt om, men som jeg ikke hadde turt å håpe på, sa Stine Robin.

Farlig spill

Premieren på den store klassikeren er 23. januar på Store Scene. Oppsetningen er stilren og moderne, men teksten tro mot originalen. Bearbeidingen av manus er gjort av Anne-Karen Hytten, som også har regi.
«Hedda Gabler» kom ut i 1890, og er i dag et av verdens mest spilte stykker. Vi gripes stadig av hennes indre drama og farlige spill. Hvorfor handler hun slik hun gjør?

Psykologisk studie

Den ettertraktede og velstående Hedda har valgt en trygg tilværelse med akademikeren Jørgen Tesmann. Men etter kort tid føler hun seg fanget og dypt ensom. Det er da Eilert Løvborg dukker opp fra fortiden. En mann som for Hedda står for frihet, livslyst og begjær. I løpet av et døgn settes sterke krefter i sving, og Heddas handlinger og fatale utspill har vært diskutert siden stykket ble utgitt.

– Hedda har så mange lag og det er noe gåtefullt ved henne som jeg gleder meg til å utforske. Ibsen har laget en svært interessant psykologisk studie av menneskesinnet, og jeg synes han sier noe allment om en eksistensiell ensomhet som det er lett å kjenne seg igjen i.