Featured Video Play Icon

Havet tar det det ikke gir

Havet tar det det ikke gir

197

04.12.2022

Dramatikerdebut om de som flykter, og de som blir

«Havet tar det det ikke gir» er en direkte og nær skildring av en fluktreise over Middelhavet og videre til Norge. Forfatter Sumaya Jirde Ali gir stemme til de mange som satser alt på en ny tilværelse, og trer inn i betente og komplekse tematikker med poetisk og politisk sprengkraft.

Om forestillingen

Av: Sumaya Jirde Ali
Regi: Annika Silkeberg
Sjanger: Drama
Premiere: 17. november, forestillingen hadde førpremiere  27. august under Bergen Dramatikkfestival.
Varighet: Ca 1 time og 10 minutt

Stykket spinner rundt jenta Samira og grenseerfaringene som setter merke i henne på vei mot en ny virkelighet. Samira husker lukten av saltvannet. Husker at hun fløt, og at hun ble reddet. Men sinnet er fremdeles på flukt. På trygg havn blir hun spurt om hva hun husker. Ingen spør om det hun ikke glemmer.

Les mer

Havet tar det det ikke gir er en scenisk videreføring av Sumaya Jirde Alis diktsamling Når jeg ser havet, slokner lyset utgitt på Aschehoug forlag våren 2021, og markerer Jirde Alis debut som dramatiker.

Stykket er en samproduksjon mellom Den Nationale Scene og Cornerstone og ble urfremført med en one-off visning på Store Scene på DNS under Bergen Dramatikkfestival den 27. august 2022. Regi er ved husregissør ved DNS Annika Silkeberg, med Ameli Isungset Agbota i hovedrollen.

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Medvirkende

Se alle medvirkende

Regi og visuelt uttrykk: Annika Silkeberg |Musikk og video: Fredrik Arsæus Nauckhoff  | Dramaturg: Idun Vik

Skuespillere: Ameli Isungset Agbota (Samira), Sissel Ingri Tank-Nielsen (Bestemor ), Stig Amdam (Havet) og Thomas Bipin Olsen (terapeuten)

Inspisient: Kirsti Rosseland | Rekvisitør: Frode Præstegård | Lydtekniker: Rune Bjorøy | Videoansvarlig: Einar Bjarkø |Kostymeansvarlig: Maren Wagtskjold-Myran

Relatert innhold

Intervju: -Det er så fint, sterkt og underlig å se replikkene komme ut av munnen til skuespillerne

Poet, antropolog og samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali debuterer som dramatiker med «Havet tar det det ikke gir» på Den Nationale Scene – en forestilling om fluktreiser, etterlatte, hjemløshet, og om havet.

Podkast: Samtale Sumaya Jirde Ali

Møt Sumaya Jirde Ali som har skrevet «Havet tar det det ikke gir». Samtalen ble holdt i august, da forestillingen ble vist for første gang på DNS.

Gavekort

Gi teatermagi i gave! Du bestemmer selv beløpet du vil gi.

Nyhetsbrev

Få rykende fersk informasjon og de beste tilbudene først.

Teatertjommi

For deg mellom 18 og 30 år. Forestillinger til 50 % rabatt, og mer!