Kvinne danser med rødt stoff, uttrykker glede eller lidenskap.

Et dukkehjem

Et dukkehjem

134

30.04.2021

Hemmelige forelskelser, løgner og drømmen om det vidunderlige

Tre dramatiske døgn får store konsekvenser for de fem menneskene vi møter i «Et dukkehjem». Hykleri og falskhet avsløres, og løgner som har hopet seg opp, slår sprekker i både fasade og det som har vært fundamentet i tilværelsen. Spørsmål om kjærlighetens vilkår og hva det vil si å leve sant, løftes frem i denne nye utgaven av Ibsens store klassiker.

Om forestillingen

Regi: Annika Silkeberg
Sjanger: Drama
Varighet: Ca. 1 time og 40 minutter, ingen pause
Sted: Teaterkjelleren

Nora ble verdensberømt da hun forlot mann og barn i Ibsens mest kjente stykke. Ulike bearbeidelser og tolkinger av «Et dukkehjem» vises hvert år over hele verden. Nå presenterer Annika Silkeberg, DNS’ husregissør, sin versjon. Ibsens drama er intakt, men språket er av i dag, og med et formspråk fra vår egen samtid retter denne oppsetningen et nytt blikk på Ibsens prosjekt. Det kunstneriske teamet ønsker å lage en vill, elegant og ømsint versjon som går helt inn til beinet i Ibsens tekst. «Et dukkehjem» har like sterk relevans, og er like full av brennende pasjon nå, som for 140 år siden.

Kan du se din elskede i øynene og samtidig begjære en annen?

Dette er ikke bare Noras historie, men et drama der flere liv og livskriser vikles inn i hverandre. Alle blir avkledte, avslørte og avviste. I løpet av tre juledager forandres alt. Alle mister og finner. Ingen vinner.

Ibsen var den som introduserte fiksjon som et sted for samfunnskritikk. «Et dukkehjem» ble hans internasjonale gjennombrudd, og vitaliserte viktige debatter. Individets frihet, forpliktelser og samfunnets forventninger var tema han var opptatt av. Tema som er like betent og vesentlig i dag.

Kan du elske barna dine og likevel forlate dem? Likestilling betyr at mennesker står likt. Gjør vi det?

Premiere 5. mars i Teaterkjelleren

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Bilder

Medvirkende

Av Henrik Ibsen I Manus og regi: Annika Silkeberg I Sceneograf, lys-, kostyme- og maskedesigner: Jenny André I Originalmusikk og projeksjoner: Fredrik Arsæus Nauckhoff I Dramaturg: Idun Vik

Inspisient: Unni Engan I Sufflør: Britney Elise Sudmann-Mack I Sangpedagog: Daniel Norum I Lyd: Bjarte Våge I Lys: Dag Tømmerbakke I Maske: Mette Noodt I Kostyme: Silje Teland Pedersen og Vibeke Sebak I Rekvisitører: Magnus Holm og Cathrine Hopstock.

Opplev mer

Med innsiden ut

–Det er min kropp, min stemme og mine følelser som settes i spill. Det er sårbart. Bli kjent med skuespiller Kristi-Helene Engeberg som er aktuell som Nora i «Et dukkehjem».

Helt magisk!

Se transformasjonen til skuespillerne i «Et dukkehjem».