search

Et dukkehjem

134

Hemmelige forelskelser, løgner og drømmen om det vidunderlige

Tre dramatiske døgn får store konsekvenser for de fem menneskene vi møter i «Et dukkehjem». Hykleri og falskhet avsløres, og løgner som har hopet seg opp, slår sprekker i både fasade og det som har vært fundamentet i tilværelsen. Spørsmål om kjærlighetens vilkår og hva det vil si å leve sant, løftes frem i denne nye utgaven av Ibsens store klassiker.

Om forestillingen

Regi: Annika Silkeberg
Sjanger: Drama
Varighet: TBA
Sted: Teaterkjelleren

Nora ble verdensberømt da hun forlot mann og barn i Ibsens mest kjente stykke. Ulike bearbeidelser og tolkinger av «Et dukkehjem» vises hvert år over hele verden. Nå presenterer Annika Silkeberg, DNS’ husregissør, sin versjon. Ibsens drama er intakt, men språket er av i dag, og med et formspråk fra vår egen samtid retter denne oppsetningen et nytt blikk på Ibsens prosjekt. Det kunstneriske teamet ønsker å lage en vill, elegant og ømsint versjon som går helt inn til beinet i Ibsens tekst. «Et dukkehjem» har like sterk relevans, og er like full av brennende pasjon nå, som for 140 år siden.

Kan du se din elskede i øynene og samtidig begjære en annen?

Dette er ikke bare Noras historie, men et drama der flere liv og livskriser vikles inn i hverandre. Alle blir avkledte, avslørte og avviste. I løpet av tre juledager forandres alt. Alle mister og finner. Ingen vinner.

Ibsen var den som introduserte fiksjon som et sted for samfunnskritikk. «Et dukkehjem» ble hans internasjonale gjennombrudd, og vitaliserte viktige debatter. Individets frihet, forpliktelser og samfunnets forventninger var tema han var opptatt av. Tema som er like betent og vesentlig i dag.

Kan du elske barna dine og likevel forlate dem? Likestilling betyr at mennesker står likt. Gjør vi det?

 

Premiere 26. februar i Teaterkjelleren

Vi har foreløpig lagt ut billetter for salg på forestillinger frem til påske. Flere forestillinger og billetter blir lagt ut i løpet av desember og januar.

Meld deg på nyhetsbrev, så holder vi deg oppdatert!

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Medvirkende

Av: Henrik Ibsen | Bearbeiding og regi: Annika Silkeberg | Dramaturg: Idun Vik

Med: Kristi-Helene J. Engeberg, Reny Gaassand Folgerø

Opplev mer

Møt Onkel Vanja

Kristoffer Sagmo Aalberg spiller tittelrollen i Tsjekhovs mesterverk «Onkel Vanja», en rolle han har drømt om i mange år.

Prøveinnspurt på «Alle tiders Bergen»

Det er høyt tempo og mye som skal på plass før premieren på den humoristiske turmarsjen gjennom 950 år med bergenshistorie! Premiere 11. september på Store Scene.

Lager familiekos i førjulstiden

Den Nationale Scene inviterer til en nyskrevet forestilling med Alf Prøysens kjente julesanger.

Tettere på