En handelsreisendes død

215

Et nådeløst og brutalt oppgjør med livsløgnen

Willy Loman er en middelaldrende mann, som har basert sitt liv på drømmen om suksess. Han har også oppdratt sine to sønner, Biff og Happy, i troen på at enhver som starter med to tomme hender kan bli rik med sjarme og gode forbindelser.

Om forestillingen

av Arthur Miller
Regi: Terje Skonseng Naudeer
Premiere i Teaterkjelleren 12. mai

Egentlig burde Willy vært håndverker. Men for å tjene seg rik, valgte han å bli handelsreisende. Nå har han mistet både gnisten og kundene, og han låner penger for å betale regningene. Alt raser sammen når han opplever at firmaet han har tjent trofast i hele sitt voksne liv anser ham som overflødig og gir ham sparken.

Mens Willy er på randen av et sammenbrudd, prøver kona Linda å holde familiefasaden oppe. De voksne sønnene er verken glade eller vellykkede, men foreldrene nekter å erkjenne dette. De er så fanget i en drømmeverden av ønsketenkning at de ikke kan se virkeligheten for hva den er. Den amerikanske drømmen rakner for familien.

Les mer

«En handelsreisendes død» er en dypt gripende og varm historie om vanlige mennesker, om mannsrollen, generasjonsmotsetninger og opplevelsen av ikke å strekke til.

Verdens beste teaterstykke
«En handelsreisendes død» av Arthur Miller har fått Pulitzerprisen og er kåret til verdens beste teaterstykke. Stykket hadde urpremiere på Broadway i i New York i 1949, og ble raskt en suksess også internasjonalt. Den første norske oversettelsen kom allerede i 1950, men når Den Nationale Scene nå setter stykket opp er det i en ny oversettelse med oppdatert språk.

Artur Miller skildrer sine personer med dyp innsikt, humor og medfølelse, og stykket tar opp temaer som er minst like aktuelle og engasjerende i dag, som da det første gang ble vist i 1949.

Kjøp billetter

Se flere datoer

Bilder

Medvirkende

Se alle medvirkende

Oversatt av: Bjørn Alex Herrman
Regissør:
 Terje Skonseng Naudeer
Scenograf:  Åse Hegrenes
Dramaturg: Lillian Bikset

Gavekort

Gi teatermagi i gave! Du bestemmer selv beløpet du vil gi.

Nyhetsbrev

Få rykende fersk informasjon og de beste tilbudene først.

Teatertjommi

For deg mellom 18 og 30 år. Forestillinger til 50 % rabatt, og mer!