Featured Video Play Icon

En handelsreisendes død

En handelsreisendes død

215

25.06.2023

Et nådeløst og brutalt oppgjør med livsløgnen

Willy Loman er en middelaldrende mann, som har basert sitt liv på drømmen om suksess. Han har også oppdratt sine to sønner, Biff og Happy, i troen på at enhver som starter med to tomme hender kan bli rik med sjarme og gode forbindelser.

En person står i søkelyset med et seriøst uttrykk, og reklamerer for et teaterstykke med tittelen "en handelsreisendes død" med en prisspesial i juni.

Om forestillingen

av Arthur Miller
Regi: Terje Skonseng Naudeer
Varighet: 3 timer (inkl. pause)
Premiere i Teaterkjelleren 12. mai

Egentlig burde Willy vært håndverker. Men for å tjene seg rik, valgte han å bli handelsreisende. Nå har han mistet både gnisten og kundene, og han låner penger for å betale regningene. Alt raser sammen når han opplever at firmaet han har tjent trofast i hele sitt voksne liv anser ham som overflødig og gir ham sparken.

Mens Willy er på randen av et sammenbrudd, prøver konen Linda å holde familiefasaden oppe. De voksne sønnene er verken glade eller vellykkede, men foreldrene nekter å erkjenne dette. De er så fanget i en drømmeverden av ønsketenkning at de ikke kan se virkeligheten for hva den er. Den amerikanske drømmen rakner for familien.

Les mer

«En handelsreisendes død» er en dypt gripende og varm historie om vanlige mennesker, om mannsrollen, generasjonsmotsetninger og opplevelsen av ikke å strekke til.

Verdens beste teaterstykke
«En handelsreisendes død» av Arthur Miller har fått Pulitzerprisen og er kåret til verdens beste teaterstykke. Stykket hadde urpremiere på Broadway i New York i 1949, og ble raskt en suksess også internasjonalt. Den første norske oversettelsen kom allerede i 1950, men når Den Nationale Scene nå setter stykket opp er det i en ny oversettelse av Bjørn Alex Herrman med oppdatert språk.

Artur Miller skildrer sine personer med dyp innsikt, humor og medfølelse, og stykket tar opp temaer som er minst like aktuelle og engasjerende i dag, som da det første gang ble vist i 1949.

40% rabatt på alle forestillinger i juni – kun kr 250.-!

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Bilder

Medvirkende

+ Se alle medvirkende

Oversatt av: Bjørn Alex Herrman
Regissør:
 Terje Skonseng Naudeer
Scenograf:  Åse Hegrenes
Lysdesigner: Geir Hovland
Dramaturg: Lillian Bikset

Inspisient: Kjell Arve Vorland
Kostymeansvarlig: Vibeke Sebak
Lydtekniker: Daniel Tveit
Rekvisitør: Magnus Holm, Cathrine Hopstock
Sufflør: Birte Valkyrje Rolland

Relatert innhold

Podkast: Lørdagskafé: «En handelsreisendes død»

Møt skuespillerne Kjersti Elvik og Jon Ketil Johnsen i samtale med regissør Terje Skonseng Naudeer om det som er kalt ...

Høyst menneskelig og gjenkjennbart

Jon Ketil Johnsen og Kjersti Elvik spiller ekteparet Willy og Linda Loman. De to har kjent hverandre siden de gikk på teaterskolen sammen i 1989, selv om de ikke gikk i samme klasse.

13.06: Introduksjon til «En handelsreisendes død»

Vil du vite litt mer om skuespillet som er kåret til verdens beste, og hvilke tanker som ligger bak iscenesettelsen ...

Gavekort

Gi teatermagi i gave! Du bestemmer selv beløpet du vil gi.

Nyhetsbrev

Få rykende fersk informasjon og de beste tilbudene først.

Teatertjommi

For deg mellom 18 og 30 år. Forestillinger til 50 % rabatt, og mer!