Mann med hodetelefoner ved hjelp av en smarttelefon på en solrik dag i urbane omgivelser.

Ekkoenes by

20.09.2021

Om forestillingen

Bearbeidelse og regi: Annika Silkeberg
Sjanger: Audioguidet vandreteater
Varighet: Ca. 1 time og 30 minutter
Lengde: Ca. 2,5 km

Den bergensbaserte forfatteren Pedro Carmona-Alvarez har skrevet en helt ny lytteforestilling som aktiveres av GPS på din mobil. Lydsporene er koblet til soner langs en rute fra Johanneskirken til Jernbanestasjonen via Nøstet og Torgallmenningen. Totalt har 21 skuespillere medvirket i prosjektet.

«Ekkoenes by» ligger i appen Voice of Norway. Det er gratis å oppleve lytteforestillingen, og den er tilgjengelig fra 22. mai til ut september. Når appen med lytteforestillingen er lastet ned, kan man gå ruten når man vil.

Varighet: Ca. 2 timer
Distanse: Ca. 2,5 km

Les mer

Lytteforestillingens ni deler er knyttet til GPS-en på din mobil og starter automatisk når du fysisk befinner deg på de ulike stedene.

Når du kjøper en billett får du vite hvordan du laster ned appen som gir deg tilgang til kartet og lydfilene.  Alt lastes ned på forhånd når du er koblet til WiFi. Når du ankommer Johanneskirken starter lytteforestillingen. Husk å ha GPS-en (stedstjenester) påslått.

Pedro Carmona-Alvarez har bodd i Bergen siden 90-tallet. Han vokste opp i Chile, Argentina og Kolbotn.  Blant hans mange utgivelser er romanene «Bergen ungdomsteater» og «Og været skiftet og det ble sommer og så videre», og han har også skrevet seks diktsamlinger og en rekke essays. Parallelt har han vært låtskriver og musiker. Tekstene kretser gjerne rundt minner og musikk, slektskap og utenforskap.

«Jeg har alltid likt tanken på at man liksom kan fornemme gamle ting under det nye, om du skjønner. At veggene som kapsler inn de forskjellige tidsperiodene er ekstremt nære hverandre. Kanskje lever mennesker fra andre tider sine liv rett ved siden av våre. At vi kan fornemme dem gjennom tidens tynne vegger.»

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Opplev mer

Våren 2022

Musikaler, drama og ekte følelser! ASSASSINS Skarpladd, internasjonal musikalsuksess om drømmen om å ta livet av en president. Dette er smart, ...

02.02: Samtale om «Assassins»

Det er knyttet store forventninger til norgespremieren på musikalen «Assassins». Proppfull av svart humor og musikalske krumspring, fortelles historier om ...

Vil du vite mer om attentatene i USA?

Her har vi samlet informasjon om alle de virkelige attentatmenn (og kvinner), samt presidenter, som du møter i musikalen “The ...