search

Den 25. timen

199

Renskåret skjebnedrama

En ung gutt har begått en forferdelig forbrytelse. Under soning på en psykiatrisk institusjon blir han med på et forskningsprosjekt der han får ansvaret for en katt. Alt går galt, og en kveld kommer to kvinner på besøk: Lederen for forskningsprosjektet, og en prest. Denne kvelden vil forandre livet for dem alle.

Om forestillingen

Av: Per Olov Enquist
Oversatt av Toril Solvang
Regi: Petter Næss
Sjanger: Drama
Varighet: TBA

«Den 25. timen» av Per Olov Enquist er av mange regnet som et mesterverk. Stykket tar opp de eksistensielle spørsmålene om livet og døden, og om tro og kjærlighet. En sterk skildring som vrir og vender på hva som er rett og galt. Dette er også en historie om hvordan telefonlinjer i iskalde vinternetter kan synge som himmelharper, og hva som kan skje når det eneste trygge du har i livet blir borte.

Les mer

Den 25. timen er den ekstra timen i døgnet som ligger utenfor tiden, «gaupetimen» ­eller «I lodjurets timma» som er stykkets originaltittel. Mytologien forteller at gaupen (lodjuret) rår over en ekstra time utenfor vår lineære, rasjonelle tid. En 25. time. Den ekstra timen dette sky kattedyret skal ha, blir sett på som noe utenfor menneskelig fatteevne. Et rom vi ikke har begreper for å forstå. Like uforståelig som det mørket gutten i «Den 25. timen» befinner seg i. En ensomhet utenfor alt menneskelig fellesskap.

Per Olov Enquist er en av Sveriges mest spilte dramatikere. Hans forfatterskap er omfattende og allsidig, og Enquist ble hedret med en rekke priser og utmerkelser. «Den 25. timen» er å regne som en moderne klassiker og regissør Petter Næss har lenge ønsket å gi seg i kast med stykket.

Kjøp billetter

Medvirkende

Se alle medvirkende

Regissør: Petter Næss | Scenograf:  Åse Hegrenes| Lysdesigner:  Anne Bergendahl| Musikk: Nils Petter Molvær |Dramaturg: Lillian Bikset
Teaterforlag: Nordiska ApS

Gavekort

Gi teatermagi i gave! Du bestemmer selv beløpet du vil gi.

Nyhetsbrev

Få rykende fersk informasjon og de beste tilbudene først.

Teatertjommi

For deg mellom 18 og 30 år. Forestillinger til 50 % rabatt, og mer!