Mann i en hettejakke som står utendørs med en tåkete bakgrunn, sammen med en merkelogo.

Avlyst: Brand

Avlyst: Brand

94

02.05.2020

Brutalt og brennbart mesterverk

Hvor går grensen mellom idealisme og fundamentalisme? Henrik Ibsens mesterstykke er stadig like brennbart.

Om forestillingen

Regi: Kjersti Horn
Sjanger: Drama

Vi møter den kompromissløse presten som er tilbake i hjembygden ved en trang vestlandsfjord. Han har en stor misjon i livet – han vil bekjempe slappe sinn, vekke folket og hindre fortapelsen. Selv er han villig til å ofre alt. Det er «intet eller alt!»

Ibsens berømte beretning om sterke ideologiske krefter, tro og tvil, har opprørt og overrasket publikum i over 150 år. Med «Brand» løfter han frem politiske, moralske og psykologiske dilemma som går rett inn i vår tid. Når Kjersti Horn iscenesetter det omdiskuterte dramaet, kan vi vente oss en intens, tankevekkende og underholdende forestilling, som tøyer teatrets grenser.

Les mer

Kjersti Horn har sammen med scenograf Sven Haraldsson stått bak en rekke sterke forestillinger som «Raskolnikov» og «Arv og Miljø», hvor video blir et virkningsfullt verktøy. Skuespillernes intensitet og samspill fanges på en unik måte og lar oss helt nært. I «Brand» kombineres skuespill på scenen med live filminnspilling.

Som presten Brand møter vi Preben Hodneland som det siste året har spilt i bl.a. «Raskolnikov» og «Book of Mormon». Han debuterte på DNS i musikalen «Hellemyrsfolket», og her spilte han også tittelrollen i «Hamlet».

«Evig eies kun det tapte»
«Det som du er, vær fullt og helt, og ikke stykkevis og delt»

Premiere var planlagt på Store Scene 25. april – men avlyst pga korona-pandemien

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Medvirkende

Regissør: Kjersti Horn | Scenografi og kostymedesign: Sven Haraldsson | Lyddesigner: Erik Hedin | Dramaturger: Åste Marie Bjerke og Morten Kjerstad

Opplev mer

– Er Greta Thunberg en Brand?

Litteraturprofessor Erik Bjerck Hagen sier det er tilfeldig at Brand er prest.