Askepott

22.12.2017

En barsk prinsessehistorie

Det var en gang en snill og modig jente, en superslem stefamilie, en fortryllende fe, en flott prins, et magisk tre og mange hjelpsomme dyr. Det var en gang en ensom jente som ble invitert til ball på slottet – et sted hvor drømmer kan bli virkelighet.

Om forestillingen

Regi og dramatisering: Maria Kjærgaar-Sunesen
Sjanger: Familieforestilling
Spilleperiode: 13.10.2017-22.12.2017

Eventyret om Askepott er en våre kjæreste kulturskatter og fins i mange varianter. Fortellingen om jenten som etter morens død blir herset med av sin nye familie, før hun med et trylleslag, hardt arbeid og gode hjelpere får livet hun fortjener, griper både barn og voksne.

Les mer

I høstens store familieforestilling tar vi utgangspunkt i Brødrene Grimms eventyr og juleklassikeren «Tre nøtter til Askepott». Det blir en storslått visuell opplevelse med en god dose humor og mange rørende øyeblikk. Askepotts reise fra asken til kongelig bryllup blir tonesatt av Mari Kvien Brunvoll, og dansere fra Absence Crew tryller frem ulike dyr.

like-sort

«Nydelig Askepott i sprelsk eventyr. (…) I Ameli Isungset Agbota har teatret funnet en nydelig Askepott. (…) Med sin utstråling, mimikk og fine kroppsspråk gir hun oss en Askepott som hentet ut av eventyret.(…) Regissør Maria Kjærgaard-Sunesen har tatt utfordringen med bravur og laget minneverdig barneteater av en gammel traver.»

Bergens Tidende 

like-sort

«Det er blitt et stykke som ligger nærmere nordmenns juleklassiker «Tre nøtter til Askepott» enn Disney-konsernets sukkerspinn, men først og fremst er det en helstøpt forestilling, med ny musikk, frapperende dans, flotte kostymer og svært tydelige figurer på scenen.»

BA

Kjøp billetter

Se flere datoer

Bilder

Medvirkende

Av Maria Kjærgaar-Sunesen | Dramatisering: Maria Kjæregaar-Sunesen | Regissør: Maria Kjærgaar-Sunesen | Oversetter: Vera Krohn-Svaleng | Komponist: Mari Kvien Brunvoll | Musiker: Arne Sandvoll | Scenograf: Camilla Bjørnvald | Kostymedesigner: Camilla Bjørnvald | Koreograf: Ane Smørås | Lysdesigner: Marte Stormo | Dramaturg: Vera Krohn-Svaleng

Skuespillere: Ameli Isungset Agbota, Sverre Breivik, Katrine Lunde Mackenzie, Reny Gaassand Folgerø, Linn Pettersen, Irene Waage, Kim Kalsås, Halvard Haldorsen, Andreas Roksvåg.

Opplev mer

Klein date

Karoline Krüger og Eirik del Barco Soleglad bakser med sin første kleine date!

Å danse på en vulkan

Midt oppi et kaos av fattigdom og politiske kamper, oppsto kabaretene som fristende frirom i mellomkrigstidens Berlin. Når Kit Kat ...

Hysj! Hør etter!

Hverdagen har aldri vært så spennende som i «Hysj». Møt Øyvind og Øyvind, som står på scenen i den forunderlige barneforestillingen, som også voksne vil like!