search

Alle har en liten dør bak øret

96

01.03.2020

Musikalske fortellinger skreddersydd de minste

Sammen med sjarmerende dyr, vakker musikk og dikt av kjente norske forfattere, blir barna bli med inn i et magisk univers der det er rom for livets store spørsmål.

Om forestillingen

Manus og idé: Annlaug Børsheim og Vibeke Flesland Havre

Hvem har ikke fått store spørsmål fra de aller minste? Småtasser er nysgjerrige og veldig opptatt av alt fra verdensrommet og død og til følelsesliv og drømmer.

«Alle har en dør bak øret» er musikalske forestillinger som på finurlig vis skaper gode refleksjonsrom og tar barna med på spennende eventyr. Utgangspunkt for forestillingene er dikt av bl.a. Gro Dahle, Ruth Lillegraven og Per Olav Kaldestad.

Vi blir kjent med gåsen som har så altfor mange tanker i hodet sitt, katten som liker å dra på eventyr, grisen som ønsker å bli astronaut, muldvarpen som fort graver seg ned og hunden som har en storm i hodet.  Ved hjelp av skyggeteater og magisk lyssetting blir figurene levende, og musiker og komponist Annlaug Børsheim har tonesatt de sjarmerende fortellingene. I februar vises tre ulike eposider på Lille scene. Se dns.no for mer informasjon.

Les mer

Så går de en tur,
katten og hunden,
for alle trenger litt luft i hodet,
litt vind i tankene,
litt fugler i håret,
litt granbar i pelsen,
litt gress under foten
og en venn som forstår det meste.

(Gro Dahle)

 

Scenografien er laget av pappesker i forskjellige størrelser og kleshengere av metall, gjenstander som alle barn har et forhold til. Vi ønsker å inspirere barna til å gå hjem og klippe, lime og lage sin egen fantasiverden. En pappeske kan bli til en båt, et hus eller en trapp, en kleshenger kan bli et fjell eller et hav.

Anbefalt fra 2 år.

Premiere på Lille Scene 15-29. februar

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 1 900,-

Showpakke

Gjør teateropplevelsen til en helaften! Bestill billett og hotell til de rimeligste prisene.

Medvirkende

Manus og idé: Annlaug Børsheim og Vibeke Flesland Havre | Scenograf: Mari Watn | Komponist: Annlaug Børsheim | Tekster: Per Olav Kaldestad, Ruth Lillegraven, Gro Dahle, Svein Nyhus, Christian Løchstøer | Lysdesigner: Silje Grimstad

Opplev mer

En drømmeforestilling

Kamilla Wargo Brekling er regissøren bak «Plutselig står jeg igjen med meg selv i hånden og ser utover byen». Les hennes tanker om det tragikomiske sammenstøtet mellom drømmer og virkelighet.

Storslagen forestilling til ettertanke

Over 12.000 har sett det storslåtte dramaet basert på en sann historie fra Bergen. I høst får du ny sjanse. ...

Åpner med Cabaret!

Svenske Stefan Larsson tiltrer som teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen ved nyttår, og i dag slapp han nyheten ...