search

Alle har en liten dør bak øret

96

01.03.2020

Musikalske fortellinger skreddersydd de minste

Sammen med sjarmerende dyr, vakker musikk og dikt av kjente norske forfattere, blir barna bli med inn i et magisk univers der det er rom for livets store spørsmål.

Om forestillingen

Manus og idé: Annlaug Børsheim og Vibeke Flesland Havre

Forestillingen består av 3 ulike episoder som spilles i ulike perioder. Vi begynner med «Usynlige ting», og spiller denne lørdag 15. til og med onsdag 19. februar. Deretter spiller vi «Storm i hodet» fra 20. – 24. februar. Til slutt spilles «Øyeblikk» fra 25. – 29. februar. Les om de ulike episodene lenger ned i teksten.

Hvem har ikke fått store spørsmål fra de aller minste? Småtasser er nysgjerrige og veldig opptatt av alt fra verdensrommet og død og til følelsesliv og drømmer.

«Alle har en dør bak øret» er musikalske forestillinger som på finurlig vis skaper gode refleksjonsrom og tar barna med på spennende eventyr. Utgangspunkt for forestillingene er dikt av bl.a. Gro Dahle, Ruth Lillegraven og Per Olav Kaldestad.

Vi blir kjent med gåsen som har så altfor mange tanker i hodet sitt, katten som liker å dra på eventyr, grisen som ønsker å bli astronaut, muldvarpen som fort graver seg ned og hunden som har en storm i hodet.  Ved hjelp av skyggeteater og magisk lyssetting blir figurene levende, og musiker og komponist Annlaug Børsheim har tonesatt de sjarmerende fortellingene.

Les mer

Scenografien er laget av pappesker i forskjellige størrelser og kleshengere av metall, gjenstander som alle barn har et forhold til. Vi ønsker å inspirere barna til å gå hjem og klippe, lime og lage sin egen fantasiverden. En pappeske kan bli til en båt, et hus eller en trapp, en kleshenger kan bli et fjell eller et hav.

Anbefalt fra 2 år.

Premiere på Lille Scene 15-29. februar

Episoder:

Usynlige ting

Tenk om jeg var en tanke og kunne reise til deg

I denne episoden møter vi små og store tanker. Tanker som kan reise jorden rundt og tanker vi ikke kan se. Vi møter gåsem som ikke får plass til alle ordene i munnen sin og den kloke katten som kan ta med seg ordene ut i natten, ut på eventyr.

Det detter usynlige ting ned i hodet mitt hele tiden

Det er tankene som kommer og rømmer

Og rømmer og kommer hele dagen

(Svein Nyhus)

Diktene i denne episoden er skrevet av forfatterene Gro Dahle, Per Olav Kaldestad, Christian Løchstøer, Ruth Lillegraven og Svein Nyhus.

Storm i hodet

En fryktelig vind blåser tankene bort

I denne episoden møter vi hunden som har en storm i hodet, en fryktelig vind som blåser tankene bort. Den har bare lyst til å bite og slå, bite og klore og glefse og lugge og rive i filler og rive i stykker og ødelegge alt alt alt.

Så går de en tur,

katten og hunden,

for alle trenger litt luft i hodet,

litt vind i tankene,

litt fugler i håret,

litt granbar i pelsen,

litt gress under foten

og en venn som forstår det meste.

(Gro Dahle)

Diktene i denne episoden er skrevet av forfatterene Gro Dahle, Per Olav Kaldestad, Christian Løchstøer og Ruth Lillegraven.

Øyeblikk

Du og jeg er øyeblikk, blunk så ble vi borte

I denne episoden møter vi gåsen som lurer på hvem hun er, kanskje hun egentlig er en svane? Vi får høre hvordan alt startet, at vi en gang bare var et bitte lite frø i magen. Et lite frø som vokste og vokste og ble til et lite menneske. Og menneskene som fortsetter å vokse, helt til de ikke klarer mer, også dør de, og katter dør og mus dør og alle ting blir borte i veikanten. Det har jeg sett.

Vet du hvem du egentlig er? spør gåsen.

Jeg er en muldvarp, sier muldvarpen.

Jeg graver. Holder det?

(Gro Dahle)

Diktene i denne episoden er skrevet av Christian Løchstøer, Ruth Lillegraven, Gro Dahle, Svein Nyhus og Per Olav Kaldestad

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Årskort Ung

Under 25 år og glad i teater? Et år med teateropplevelser for kun kr 1150,-

Medvirkende

Manus og idé: Annlaug Børsheim og Vibeke Flesland Havre | Scenograf: Mari Watn | Komponist: Annlaug Børsheim | Tekster: Per Olav Kaldestad, Ruth Lillegraven, Gro Dahle, Svein Nyhus, Christian Løchstøer | Lysdesigner: Silje Grimstad

Tettere på