Vibeke Flesland Havre og Annlaug Børsheim i Alle har en dør bak øret foto

Lager barneforestillinger av ny norsk poesi

– Vi har utforsket de sceniske og musikalske mulighetene som finnes i poesi for barn, og undersøkt tema som liv og død, universet, tanker, drømmer og følelser. Dette er store tema som barn undrer seg over, sier musiker Annlaug Børsheim og skuespiller Vibeke Flesland Havre.

De to har i flere år skapt forestillinger for barn på hver sin kant. Da de traff hverandre for et par år siden, fant de raskt tonen og sammen har de nå fordypet seg i norsk, nyskrevet poesi for barn. Resultatet er en serie med musikalske forestillinger under navnet «Alle har en liten dør bak øret».

«Ypperlig formidling av poesi for barn» skrev kritikeren i Periskop, nettmagasinet som spesialiserer seg på kunst for barn, da serien ble vist på Cornerteatret i høst. Nå får vi se tre av forestillingene på Lille Scene fra 15.-29. februar.

Annlaug Børsheim har satt musikk til flere av diktene, og akkompagnerer sangene med fele og gitar.

Begge to synger og Vibeke spiller keyboard. Ved hjelp av enkle pappfigurer forteller de om gåsen som har så altfor mange tanker i hodet sitt, katten som liker å dra på eventyr og hunden som har en storm i hodet. Ved hjelp av skyggeteater og magisk lyssetting blir figurene levende, og barna blir med inn i et univers der ord, musikk og estetikk blir til en større helhet.

– Det er et poeng at forestillingene er lavmælte. Vi ønsker å skape et poetisk univers der barn og voksne kan finne ro, sier Annlaug Børsheim. Barn helt ned til 2-års alderen vil ha glede av forestillingene, mener hun.