Albert & Anna

30.12.2017

Om forestillingen

Av: Frode Grytten

Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. «Albert & Anna» er historien om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den.

Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å forsvinne, og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider.

Les mer

Grytten forteller med dette en sterk kjærlighetshistorie. Han er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv, og står blant annet bak suksessforestillingene «Bikubesong» og «Sånne som oss». Regien er ved Hildegun Riise. Espen Leite er med som musiker og komponist.

«Den enkle gleda ved å stelle i hagen saman med nokon. Den enkle gleda ved å lage kaffi til nokon. Den enkle gleda ved å halde rundt nokon. Han tenker at om han står slik lenge nok, så kjem ho tilbake.»

terning-5

«Med dette stykket har Frode Grytten skrevet seg inn i toppdivisjonen av norske samtidsdramatikere (…) Det er ømt, det er poetisk, det er vondt, det er vakkert, det er minneverdig.»

BT

terning-5

«Dette er feelgood, men med en dose klokskap og velspilt vemod (…) Med tangoens brusende rytmer som akkompagnement er fortellingen om Albert & Anna blitt en varm og vemodig livsdans.»

VG

terning-6-sort

«Gryttens stykke er som en hymne til alminneligheten og utholdenheten, til det som er varig i en fragmentert verden. (…) Kari Simonsen og Sverre Bentzen er dypt rørende som det modne paret, og Stine Robin og Kristoffer Sagmo Aalberg er totalt overbevisende i sin unge forelskelse.»

Aftenposten

terning-5

«En sterk beretning om samliv som forvitrer. (…) Kari Simonsen er fantastisk i rollen som Anna.»

BA

like-sort

«Finstemt, følsomt, følelsesladd (…) en berørende beretning om et alminnelig ektepars alminnelige sorger.»

Dagbladet

like-sort

«En vakker, trist fortelling om hvilken stor verdi det ligger i å ta vare på hverandre gjennom et helt liv.»

Morgenbladet

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Bilder

Medvirkende

Urpremiere i Teaterkjelleren 23. mai. Nypremiere på Store Scene 12. desember

Av: Frode Grytten | Regissør: Hildegun Riise | Scenograf og kostymedesigner: Åse Hegrenes | Komponist og musiker: Espen Leite | Koreograf: Sigrid Edvardsson | Lysdesigner: Gyril Høgberg | Videodesigner: Åsmund Bøe | Kunstnerisk rådgivning: Solrun Toft Iversen

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene
Presenteres som en del av Festspillene i Bergen

Opplev mer

Fra prøvene til «Kristin Lavransdatter»

Se tilbake på prøvene til storsatsingen Kristin Lavransdatter!

Peer Gynt og veivalgene våre

Gjennom en miks av skuespill, hørespill og konsert aktualiseres tema i «Peer Gynt» som går rett til kjernen i menneskesinnet ...

Norgesdebut med drømmeforestilling på DNS

Sammen med et knippe av kvinnelige skuespillere har den danske teatermakeren Kamilla Wargo Brekling skapt en helt unik forestilling som tar utgangspunkt i våre små og store drømmer.