Å Bergen, Bergen

Å Bergen, Bergen

Å Bergen, Bergen

76

31.12.2019

En musikalsk hyllest til byen

Klar for en tidi, freidig og flonkane ny teaterkonsert med og for bergensere i alle fasonger? Vi løfter frem gamle slagere og nye hits i en herlig hyllest til alle som befinner seg mellom de syv fjell.

Om forestillingen

Etter idé av Agnete G. Haaland, utviklet av Frede Gulbrandsen, Kato Ådland, Katja Ebbel og Tomas Adrian Glans
Regi: Frede Gulbrandsen
Sjanger: Musikkteater
Varighet: Ca 2 timer, inkl. pause

Enkelte hevder at urbergenserne krøp opp fra havet, at det skjedde i en storm, at det var naturens urkrefter som førte oss hit, inn mellom de 7 fjell. Nede i Viken steg kvinnene først i land, de hadde tang og tare klistret til kroppene, bak dem vasset de skabbete barna og helt til sist kom mannfolkene med forventning i blikket. 

Det blir en heidundrende kveld når vi trommer sammen til en annerledes feiring av bergenske sangskatter. Mellom smitt og smau, og milevis unna Syng med oss og Allsang på grensen, får kjente melodier finne nye veier.

Møt hip hop-dronningen, bauekorpsgutten, brannsupporteren, Miss Bergen og rocka seniorbergensere. Bli kjent med urbergenserne og hør tolkninger av alt fra «Nystemten» til «Ring meg», fra Medaas til Vaular. Frodige karakterer og gjenkjennelige episoder bindes sammen på finurlig vis og gir oss skråblikk på byen vi bor i.

Les mer

Med på laget har det potente ensemblet fått med seg både Miss Tati og Razika-medlemmer, i tillegg til Kim Fairchild og et knippe av byens dyktige musikere.

Urpremiere på Store Scene 2. november.

terning-6-sort

«Å Bergen, Bergen» er virkelig en festforestilling til å bli glad av, om en by som det er lett å bli glad i.

Bergens Tidende

En skildring av en enkelt terning som viser fem prikker arrangert i et x-mønster.

Alt annet enn dårlig stemning på DNS!

Bergensavisen

En skildring av en enkelt terning som viser fem prikker arrangert i et x-mønster.

«Å Bergen, Bergen» er en energisk feiring av by og beboere, en musikalsk festforestilling med nok å glede seg over både for øyne og ører.

Dagbladet

Bilder

Medvirkende

Idé: Agnete Haaland | Regi: Frede Gulbrandsen | Tekst: Ingvild Schade og Mathias Luppechini | Scenografi og kostymedesign: Katja Ebel | Koreografi: Tomas Adrian Glans | Musikalsk ansvarlig: Kato Ådland | Med: Kjersti Elvik, Gerald Pettersen, Herman Ljung Opedal, Irene Waage, Eirik del Barco Soleglad, Kristoffer Sagmo Aaberg, Jon Ketil Johnsen, Miss Tati, Kim Fairchild, Marie Amdam, Marie Moe, Embla Karidotter Dahleng, Nina Mikhailova, Erik Halvorsen, Tommy Haltbakk og Jan Kåre Hystad

Opplev mer

Miss Tati og Razika til Den Nationale Scene

Bergenske sangskatter fremføres på nye vis i en humoristisk forestilling på Store Scene.

Bergensk gull i splitter ny teaterkonsert

På tampen av året tar vi bergensbølgen på Store Scene og inviterer til en heidundrende musikalsk feiring. Slik har du ...

Musikkvideo «Eple»

Med «Å Bergen, Bergen» løfter vi fram gamle slagere og nye hits i en herlig hyllest til alle mellom de ...