search

Miss Tati og Razika til Den Nationale Scene

Teatersjef Agnete G. Haaland vil gi Bergen en musikalsk hyllest i avskjedsgave når hun gir seg etter åtte år på DNS. Bergenske sangskatter fremføres på nye vis i en humoristisk forestilling på Store Scene.

Med på laget har det potente DNS-ensemblet fått med seg både Miss Tati og tre Razika-medlemmer, i tillegg til Kim Fairchild og et knippe av byens dyktige musikere. I teaterkonserten «Å Bergen, Bergen» gjør de tolkninger av alt fra «Nystemten» til «Ring meg», fra Medaas til Vaular. Frodige karakterer og gjenkjennelige episoder bindes sammen på finurlig vis og gir oss skråblikk på byen. Forestillingen har premiere 2. november.

– Bergen er «en tilstand i min sjel» sang Ole Paus, og jeg kjenner meg godt igjen. Bergenserne er både stolte, engasjerte og høylytte, men har også en stor dose selvironi. Jeg hadde lyst å avslutte min periode på DNS med å gi byen et fargerikt fyrverkeri som bobler av humor og musikalsk glede. Det er så mye flott musikk som er laget i Bergen – og om Bergen, sier Agnete G. Haaland, som forlater byen etter nyttår, om ikke for bestandig.

Teaterkonserten skal bli en annerledes feiring hvor kjente melodier finner nye veier. Vi møter bl.a. hip hop-dronningen, buekorpsgutten, brannsupporteren, Miss Bergen og demente på rømmen.  Det er Frede Guldbrandsen som har regi og som sammen med det kunstneriske teamet har valgt ut låter og skaper små historier rundt den kjente musikken.