Nærbilde av en mann med skjeggstubb, ser direkte på kameraet mot en hvit bakgrunn.

Podkast: Christian Lollike om «Erasmus Montanus»

Han er blitt kalt dansk teaters wonderboy og urokråke. Nå er han aktuell med sin morsomme og ganske skremmende versjon av Holbergs klassiker på Store Scene.  «Eramsus Montanus» går rett inn i vår tids verdidebatt. Dagen før premieren møtte han publikum på scenekanten sammen med skuespiller Jonatan Filip.

Dramatikeren og regissøren fra Danmark er kjent for sin skarpe, kontroversielle og humoristiske behandling av aktuelle og ofte tabubelagte temaer. Onsdag 26. mai kl 17.30 snakker han med skuespiller Jonatan Filip om sin drivkraft i teaterarbeidet og sin bearbeidelse av «Erasmus Montanus». Samtalen er gratis, men du må bestille fribillett via lenken.

Christian Lollike skriver og iscenesetter som oftest egne stykker. På Festspillene i Bergen har han tidligere hatt oppsetningene «All My Dreams Come True» (2014), «Manifest 2083» (2014) og «Black Madonna» (2018). På DNS ble stykket hans «Familien som kunne snakke om alt» (2017), iscenesatt av regissøren Peer Perez Øian.

Da Lollike ble bedt om å arbeide med «Erasmus Montanus», var han først litt skeptisk til klassikeren fra 1723. Men så ble han fascinert av hvordan Holberg understreket betydningen av stille spørsmål til etablerte sannheter. I sin nye versjon retter han skyts mot religion og verdisyn som undergraver opplysningstidens idealer. Ønsket er som alltid å lage en forestilling som er «mind blowing», og som inspirerer til refleksjon rundt egne verdier.