Ut på turné med «Korps»!

Den Nationale Scene skal presentere Knut Nærums morsomme forestilling «Korps» i Bergen og omegn i samarbeide med lokale korpsmiljø.

– Vi elsker korps! Og vi håper at alle lokale skolekorps har lyst til å være med i denne forestillingen, sier teatersjef Agnete G. Haaland som gleder seg til «Korps» går av stabelen i mars 2019.

Premieren er 9. mars på DNS, og fra 18 mars drar forestillingen ut på turné til Os 18. mars, Norheimsund 19. mars, Fana 20. mars, Voss 21. mars, Stord 22 mars, Radøy 26. mars, Sotra 27. mars, Askøy 28. mars og Knarvik 29. mars.

Hyllest til korpslivet!

Manuset er skrevet av moromann Knut Nærum og er en sjarmerende hyllest til korpslivet. Ameli Isungset Agbota og Henrik Bjelland spiller et korpsspillende tenåringspar som forelsker seg. De skal også spille korpsforeldre, dirigenter og lydtolerante naboer.

Men den aller viktigste rollen spilles av korpset som skal stå på scenen. De skal fremføre åtte selvvalgte musikknummer fra sitt eget repertoar.

– Korpsene som blir med vil kunne sette sitt preg på forestillingen. Det vil gjøre hver eneste forestilling til en helt unik opplevelse, både for de som er på scenen og de som sitter i salen, tror Haaland. Hun oppfordrer lokale korps til å bli med på prosjektet.

En unik mulighet

Daglig leder i Norges Musikkorps Forbund Hordaland Randi Kvinge gleder seg over samarbeidet.

– Vi synes det er flott at DNS inviterer korpsene med inn i teaterverdenen der de får vist frem hva det vil si å spille i korps til et nytt publikum. Vi håper det er mange som griper muligheten til å bli med, og gleder oss til en spennende teatersesong i hele Hordaland.

Lokale skolekorps i Fana, Os, Åsane, Askøy, Sotra, Knarvik, Radøy, Voss, Norheimsund og Stord kan melde sin interesse til NMF Hordaland v/Randi Kvinge, tlf: 97475026, e-mail: randi@musikkorps.no innen 2. desember.

Korps er et samarbeid med Haugesund Teater