search

Urpremiere på morsom miljømusikal for barn

Med nyskrevet popmusikk, humor og en spennende i historie ønsker DNS å fremme miljøengasjement på en morsom måte. Familieforestillingen «Vilde Vite og Plastmysteriet» fikk urpremiere på Den Nationale Scene 21. mars.

Foto: Thor Brødreskift

– Ingen ting er bedre enn å kunne lage artige forestillinger som har et viktig tematisk bakteppe. Vi ønsket å gripe fatt i klimautfordringene og inspirere barn og voksne til å engasjere seg i miljøspørsmål uten å være moraliserende, og det mener jeg vi har fått til her, sier teatersjef Agnete Haaland.

Idéen til forestillingen ble til i dialog med vitensenteret VilVite – og den nye forestillingen bygger på en sommeroppsetning på vitensenteret.

Energirik forestilling

I «Vilde Vite og Plastmysteriet» legger den nysgjerrige jenten Vilde Vite (Stine Robin) og miljøninjaen ECO (Eirk del Barco Soleglad) ut på en eventyrlig reise og tar opp kampen mot plastmonsteret på havets bunn. Det er blitt en fargerik forestilling full av energi og med nyskrevne låter av Svein Ragnar Myklebust og Britt-Synnøve Johansen.

Regissøren Lisa Kent står bak flere musikalsuksesser som «Les Misérables», «La Cage aux Folles» og «Hedwig and The Angry Inch» ved DNS.

Vilde Vite og Plastmysteriet har premiere 21. mars på Store Scene.