search

Tributeband i trøbbel

Med såre fingre og skarp tunge møttes Bamse, Ameli, Håkon og Monica til dyst på Lille Scene. Planen var å hedre mannen bak landeplagen «Hvor er min lighter».

Lørdag 22. september 2019 var det norgespremiere på den musikalske komedien «Gitaristene», som raskt ble en suksess da den ble presentert i Danmark. Forestillingen er proppfull av absurde situasjoner og grovkornet komikk, båret frem av et vittig og gjenkjennelig persongalleri. Ikke minst får publikum servert en perlerad av gromlåter signert den avdøde «Jack Johansen».

Strengene fyker

Johansen ble tatt av dage av en defekt brødrister. Den rocka visesangeren var kanskje en c-kjendis, men han etterlot seg en minneverdig samling av låter om hverdagens små og store ting. Hans største fans bestemmer seg for å hedre ham med en konsert like etter begravelsen, og grunnet uforutsette omstendigheter må denne finne sted i den døde mannens carport. De fire gitaristene krangler så strengene fyker om låtvalg, rekkefølge og introduksjoner til konserten, samtidig minnene om deres store helt samler dem i et slags felleskap.

Brokete bandmedlemmer

Dette er en komedie «der rammer mange af genrens balloner med en pincet i røven» ifølge det danske Ekstrabladet. Avisens anmelder var ikke alene om å karakterisere forestillingen som en latterbombe. «Det er svært at afgøre, hvad vi griner mest af, men griner – det gør vi. Højt, hjerteligt og på tværs af generationer, mens vi spejler os selv og ikke mindst vore naboer i de mange barokke situationer», skrev Jyllandsposten.

Når forestillingen nå for første gang ble vist i Norge, ble de brokete bandmedlemmene spilt av et knippe av DNS’ mest musikalske skuespillere. Vi fikk også et gjensyn med Monica Hjelle, som brukte sommeren til å bli bestevenn med gitaren sin.

Tettere på Gitaristene