En person som hviler hodet på hendene ved et utendørs bord, og ser ut til å være i et reflektert eller avslappet humør.

Tett på Anne Sofie Kvalvik

«Hun ligner litt på meg». Anne Sofie Kvalvik sto på scenen i rollen som Henrik Ibsens ikoniske Hedvig høsten 2018.

Gi en kort beskrivelse av deg selv
Jeg er kul og morsom og ganske smart. Tantebarna mine sier jeg er snill, og det er bra for det er viktig å være raus og rettferdig.

Hva er ditt første barndomsminne? Hva drømte du om?
Jeg husker vi laget hytte, og kusinen min og jeg lekte ofte sirkus med små figurer. Drømte om å stå på scenen fra jeg var liten.

Hva har hatt størst innvirkning på dine valg?
Begynte i Jugendteatret i Ålesund da jeg var 7, og var med til jeg var 17 år.  Vi spilte bl.a. Putti Plutti Pott hver jul.

Hva er det beste rådet du har fått?
Familien har alltid rådet meg til å være meg selv og oppsøke nye utfordringer.

Hva liker du best med jobben din?
Nå har jeg to jobber, både på DNS og på vaskeriet Trigger på Askøy. Jeg liker den første aller best, men det er greit å være på vaskeriet for der jobber også mange av vennene mine og kjæresten min.

Hva er det mest spennende med rollen du spiller i høst?
Hedvig er en ung pike, eller en fjortis, og det er gøy å spille en som er yngre enn jeg egentlig er. Hun er veldig snill og veldig glad i foreldrene sine. Hun ligner litt på meg. Jeg har begynt å pugge replikkene og det går greit – da drikker jeg også litt cola for å klarne hjernen.

Hvorfor synes du folk skulle se denne forestillingen?
Tror det blir spennende. Det er jo en litt trist historie, men Yana Ross kommer nok med en del overraskelser.  Det er stort for meg å være med, og sikkert stort å se på også.

Hva hadde du vært om du ikke hadde vært skuespiller?
Jeg spiller fotball og danser i en dansegruppe. På banen er jeg helst keeper og jeg liker å spille på lag. Det er jo litt det vi gjør som skuespiller også. Ellers har jeg stått mye på ski, og vant gull i slalåm og storslalåm i Special Olympics i Idaho i USA. Men jeg vil egentlig bare være skuespiller.

Hva gjør du når du slapper av?
Da skriver jeg historier om Voldemort fra Harry Potter, eller egentlig er det teatermanus. Jeg har en kjempestor bunke med ark. Jeg elsker Voldemort! Når jeg tar bussen liker jeg å høre på popmusikk. Sitter i min egen verden og koser meg.

Hva provoserer deg?
Når noen blir plaget. Da blir jeg av og til sint, men mest lei meg. Kan også bli sint når mamma eller pappa maser for mye, men det går stort sett greit.

Hva gjør deg lykkelig?
Når jeg står på scenen! Eller når jeg treffer kjæresten min. Jeg er veldig forelsket og han sender meg mange meldinger i løpet av dagen med hjerter og sånn. Blir glad inni meg bare jeg ser ham.

Hva gjør du om ti år?
Vet ikke, men jeg skal i hvert fall ha en stor fest på 40-årsdagen min!