search
Kristoffer Sagmo Aalberg foto

Tett på Kristoffer Sagmo Aalberg

Bli bedre kjent med Kristoffer som spiller Christian G Rieber i “Skipet De Zee Ploeg”.

Gi en kort beskrivelse av deg selv
– Snill, sosial, empatisk, glad, lojal, nøyaktig, ambisiøs og litt selvopptatt.

Hva er ditt første barndomsminne?
– Kavring med sukker og kefir i Vika. En fantastisk badeplass i Namsen tett ved mammas gård Sagmo.

Hva drømte du om?
– Fotball, rockeband, jenter og laks over 20 kg.

Hva har hatt størst innvirkning på dine valg?
– Nærmiljøet i Harran med utrolig natur og slekta så tett på, har hatt enorm betydning for meg som menneske og som kunstner. Jeg har fortsatt mine fire besteforeldre i livet og det er jeg utrolig takknemlig for.

Hva er det beste rådet du har fått?
«Ring Bjarte Hjelmeland opp igjen!» sa min produsent i NRK, da vi sto midt i opptak om melkerobot i et kufjøs i Trøndelag. Bjarte ringte og ville ha meg med i en produksjon på DNS og jeg takket høflig nei, da jeg nettopp hadde signert kontrakt med Newton. Heldigvis tok jeg til vettet og ringte ham. Nå har jeg snart vært på DNS i 8 år. Takk og bukk!

Hva er det mest spennende med rollen i «Skipet De Zee Ploeg»?
– Å prøve å sette seg inn i de vanvittige omstendighetene som var ombord på skipet. Skjebnene. En kamp på liv og død og valgene man tar i en slik ekstrem situasjon. Det å forestille seg tapet av dem man elsker og klamre seg til håpet om at noen av dem vil overleve.

Hvorfor synes du folk skulle se denne forestillingen?
– Det er en viktig historisk begivenhet. Forestillingen er lærerik, samtidig som man kan dra paralleller til vår tid og alle menneskene som daglig flykter fra hjemmene sine og drømmer om en bedre tilværelse et helt annet sted.

Hva er spesielt med teater?
– Teater er ferskvare og hver forestilling er enestående. Det skjer her og nå! Kraften i møte mellom scene og sal er vibrerende. I vår digitale og elektroniske hverdag, vil denne urgamle formen for kunst, bli viktigere en noen gang. Jo flere roboter samfunnet får, jo mer magisk blir øyeblikkene i teateret.

Hva hadde du vært om du ikke hadde vært skuespiller?
– Villmann, brannkonstabel, fotballspiller, redningsmann, tømmerhugger eller fjellklatrer.

Hva gjør du når du slapper av?
– Kvesser kjedet på motorsagen og feller den største sitkagranen jeg finner på Sotra. Jeg bruker naturen som rekreasjon og inspirasjonskilde. Balsam for kropp og sjel!

Hva provoserer deg?
– Maktmisbruk, lederlønninger, black friday, dobbeltmoral, usaklige valgdebatter og matrester i lånebøker fra biblioteket. At altfor mange nordmenn er så dårlige på å være rike, at de bytter ut kjerneverdier som nestekjærlighet og solidaritet med luksus i form av biler, båter, hytter og hus.

Hva gjør deg lykkelig?
– Å reise rundt i verden sammen med min kjære Linn og datteren vår Edith Marie. Det å møte andre mennesker, steder og kulturer er svært berikende og gir vårt navlebeskuende liv i Norge et tiltrengt refleksjonsrom.

Hva gjør du om ti år?
– Feller flere trær. Reiser enda mer. Går i 50 års lag. Prøver å være en god far for en datter som da er 18 år. Spiller nydelige roller på DNS, i filmer og på TV.