search

Ta et glass og en matbit med Peer

I Teaterkjelleren rigger vi til en stemningsfull bar. Her dekker vi på til både deg, Dovregubben, Peer Gynt og hans mange kvinner. Middag er inkludert.

– «Peer på Pub» er mat og drikke, teater og konsert i skjønn forening. Her blir man kjent med Peer Gynt i en avslappet og morsom setting, forteller Hadle Reisæter, som i tillegg til å være skuespiller ved DNS, også er stifter av Lerkefugl produksjoner – et kunstnerkollektiv med base på Østlandet.

Peer Gynt treffer vi på DNS i flere varianter i høst. I slutten av november inntar Tore Vagn Lid Teaterkjelleren med sin bearbeidelse av Ibsens drama «PeerGynt DUB», og 25.-26. oktober møter vi en annen utgave av Peer i en nybygget pub på scenen. Her sitter publikum ved kafébord, får lapskaus og kan kjøpe seg noe godt i glasset, mens Peer, hans kvinner og en pianist presenterer myten Peer Gynt gjennom sang og spill.

Livsforlengende latterkuler

Lerkefugl produksjoner har hatt stor suksess med dette nykomponerte konseptet på andre siden av fjellet, og nå kan du altså møte dem i spesiallaget kafé på DNS. Ibsens mesterverk rommer nemlig alt det et godt barbesøk skal inneholde; den gode samtalen, livsforlengende latterkuler, magisk musikk, heftig festing og spørsmålet om du har gjort de rette valgene i kjærlighetslivet og verden generelt.

– Vi har forsøkt å gjengi hele Ibsens Peer Gynt på en effektiv, morsom, underholdene, avslappet måte med deilig musikk. Her får du servert både Griegs klassikere, The Doors, Prince, og nye komposisjoner, forteller Reisæter.

Spesiell opplevelse

Martin Karelius Østensen har rollen som Peer, og med seg har han tre andre skuespillere. Bak pianoet sitter Espen Gjelstad Gundersen.

– Ta med deg en god venn du kan diskutere livet ditt med etterpå. Denne spesielle teateropplevelsen blir ofte et utgangspunkt for de gode samtalene, smiler Reisæter.

Tettere på Peer på pub