Stefan Larsson

Stefan Larsson blir teatersjef på DNS

Stefan Larsson er en av de mest anerkjente instruktørene i Norden og har også omfattende ledererfaring. Hans sterke kunstneriske visjoner og engasjement for DNS, så vi blant annet da han regisserte Hamlet i 2017, og vi er svært takknemlig for at han ønsker å komme tilbake til Bergen for å lede teatret, sier styreleder Siren Sundland.

Det var 11 søkere til sjefsstillingen, og det har vært en omfattende rekrutteringsprosess. Åremålet er på fire år, med opsjon til å fratre etter to. Larsson tar over for Agnete Haaland 1. januar 2020, men starter forberedelsene i august 2019.

Stefan Larsson har tidligere vært teatersjef for Betty Nansen Teatret i København (2015-2016) og Aarhus Teater (2009-2013). Han var også kunstnerisk leder for Elverket/Dramaten i Stockholm fra 2002-2009. Larsson har jobbet som skuespiller siden 1983. Han spilte da i flere Ingmar Bergmann-oppsetninger, blant annet sammen med Mikal Persbrandt, som han også har fortsatt å samarbeide med. Siden var han tilknyttet den fri teatergruppen Teater Galeasen, samt hadde store roller på Dramaten, Stockholms stadsteater, Riksteatern og film og tv. Larsson debuterte som regissør i 1997 og har satt opp en rekke forestillinger i Danmark og Sverige. I dag er han husregissør på Dramaten, og han har også satt opp flere stykker ved Maximteatret i Stockholm. En av disse var «Dødsdansen» av Strindberg, som ble vist på Festspillene i Bergen i 2016. DNS-oppsetningen av «Hamlet» i 2017 var Larssons første regijobb i Norge.

— Det er en ære

– DNS er et flott teater og det var en god opplevelse å arbeide der som regissør. Jeg gleder meg til å tiltre som teatersjef, og ser store muligheter for å kunne profilere DNS som et relevant kunstnerisk teater på det skandinaviske og europeiske scenekunstfeltet. Det er en ære å få lede Norges første nasjonalteater og forvalte den fantastiske tradisjonen som startet med Ibsen. DNS har en viktig plass i byen, og jeg ønsker at teateret skal være en møteplass for bergenserne – et sted hvor de kan bli engasjert; berørt, underholdt og provosert, sier Stefan Larsson.