Til læreren

På disse sidene finner du inspirasjonsmateriell til «Sult». Her er en variert meny som er delt i tre kategorier. Vi anbefaler at man setter av 1 skoletime før teaterbesøket til å kikke på stoffet som ligger under fanene «Om forestillingen» og «Om Hamsun og Sult». Lærere har tidligere hatt god erfaring med å la elevene selv se filmene og lese tekstene for så å ha en felles oppsummering før teaterbesøket.

«Om forestillingen» inneholder videointervju med dramatiker og regissør Espen Hjort og hans tanker om tema i oppsetningen. Man kan også se bilder fra forestillingen og få en liten sniktitt på scenografi og lydbildet.

«Om Hamsun og Sult» rommer biografi på Knut Hamsun, samt flere videointervjuer med førsteamanuensis Frode Hemlich Pedersen. Her snakker han om Hamsuns betydning her hjemme og internasjonalt, kjennetegn med modernistisk litteratur vs verk fra realismen, og debatten rundt Hamsuns forfatterskap i lys av hans NS-sympati.

«Etterarbeid» består av diskusjonsspørsmål og praktisk oppgave til bearbeiding og refleksjon etter teateropplevelsen. Elevene kan også ta på seg de kritiske brillene og innta rollen som anmelder. Diskuter i pleum eller del inn i grupper. La gjerne diskusjonsspørsmålene være utgangspunkt for en skriftlig oppgave eller diskutér i plenum eller i grupper.