Alle tiders Bergen

Vi feirer byen vår! Bergen fyller 950 år (cirka), og i den anledning vil vi ta deg med på en reise gjennom byens historie!

Her finner du videoer, artikler og oppgaver om iscenesettelsen og historien som har vært utgangspunktet for forestillingen. Det gir et godt bakteppe før teaterbesøket og kan bidra til en større forståelse for forestillingen.

Tre individer som sitter rundt et lite bord innendørs, med en person som ser ettertenksom ut, en annen smiler, og den tredje personen virker fornøyd.

Om forestillingen

Her får du innblikk i oppsetningen. Se videointervjuer med skaperne av forestillingen, og ta en sniktitt i kulissene på alt arbeidet som gjøres frem mot premieren.

Historisk skildring av sjøslag og brennende skip nær en fjellrik havneby, rundt 1655.

Om Bergens historie

Bli med på en reise tilbake i tid. Lær mer om Bergens dramatiske historie, om hvem som levde her og hva de opplevde gjennom videoer, bilder og artikler.

En mann fra renessansetiden og en ung jente i forseggjorte klær, med jenta som spiller en lutt og en sovende hund i forgrunnen.

Etterarbeid

Rom for refleksjon! Spennende oppgaver gir deg muligheten til å grave dypere og si din egen mening om det du har opplevd i en anmeldelse.

Kjære lærer!

Her er forslag til hvordan du som lærer kan bruke inspirasjonsmaterialet.