Featured Video Play Icon

Se samtalen med Sissel Gran

Med utgangspunkt i vårens forestillinger og sin siste bok «Men størst av alt er begjæret» går psykolog og kjærlighetseksperten Sissel Gran til kjernen i våre sterkeste krefter, lengsler og kjærlighetsbehov i denne samtalen.

Gjennom flere tiår har psykolog Sissel Gran bidratt til større innsikt i parforholdets mekanismer, samlivsbrudd og besettende begjær. Hun har vært avisspaltist siden 1993, og er kjent fra radioprogram som «Havarikommisjonen» og podkasten «Kjærlighetspodden». Hun har også gitt ut en rekke bestselgere der hun gjerne henter materiale fra litteratur og teater i tillegg til sin egen psykologpraksis.

På DNS møter vi i vår Madam Bovary, Nora Helmer i «Et dukkehjem» og Birgit Bergemoen i «Bjørnejegerskens bekjennelser». Svært ulike skildringer av kvinner som føler seg fastlåste og som bryter med det som er forventet av dem. De har kjent på en desperat lengsel etter et annet liv, et nytt selv, eller å finne tilbake til den de en gang var. Stikkord er lidenskapelig lyst og utroskap, samliv og morsrollen.

Samtalen ledes av Vilde Alette Monrad-Krohn, som har bakgrunn fra journalistikk og litteratur, og som nå jobber på Den norske opera og ballett.

 Arrangementet er et samarbeid med Bergen kvinnesaksforening.