To personer på en fest, den ene iført en festhatt og holder en drink, og den andre kledd i rødt med et glass i hånden, i en positur.

Pangstart på DNS for ny sjef

Over 17.000 har allerede kjøpt billetter til den kritikerroste musikalen «Cabaret», og den splitter nye true crime-forestillingen «Røyk over Isdalen» er nesten utsolgt to måneder før premiere. Nå blir det ekstraforestillinger og nye spilleperioder.

– Det er fantastisk at repertoaret blir så godt mottatt. Responsen har vært over all forventning, sier Stefan Larsson, som tiltrådte som sjef for Den Nationale Scene 1. januar.

Populær storsatsing

Den populære musikalen «Cabaret» fikk stor oppmerksomhet allerede da forestillingen ble lansert før jul. Et storfornøyd publikum og anmeldernes toppkarakterer, har siden gjort at billettsalget har tatt av. Den første spilleperioden strekker seg til 16. mai, og de siste ukene alternerer musikalen med Ibsens «Brand» på Store Scene. Nå er det besluttet at «Cabaret» tas opp igjen i juni.

– Forestillingen er blitt et fyrverkeri som både underholder og utfordrer oss. Jeg tror kombinasjonen av show og viktig tematikk engasjerer publikum, og ikke minst har vi et toppteam på scenen, sier Larsson.

Også hans første premiere denne sesongen, «Namnet» av Jon Fosse, har fått en flott mottakelse. Den har pause mens «De urolige» spilles i Teaterkjelleren, men er tilbake 29. mai.

– Jeg har hatt et ønske om å teste ut en såkalt repertoarmodell, der vi kan veksle mellom flere forestillinger på samme scene i en periode. Det betyr at vi kan få spilt både «Namnet og «De urolige» i juni i kjelleren, mens «Cabaret» og «Brand» kan dele uken mellom seg på Store Scene, sier Larsson.

Bergens store krimgåte

På Lille Scene er det urpremiere på «Røyk over Isdalen» 8. mai. Forestillingen som tar utgangspunkt i teorier og dokumenter knyttet til den avdøde mystiske Isdalskvinnen, er så godt som utsolgt allerede. Her blir det ny spilleperiode i august, og noen ekstraforestillinger før sommeren.

– Jeg har hørt at bergensere er glade i lokalhistorie, og denne forestillingen tematiserer jo en av Norges største krimgåter. Det er likevel en svært positiv overraskelse at vi allerede nå må legge ut ekstraforestillinger, sier den ferske teatersjefen på DNS.

Forventningsfull

Forventningene er også store til norgespremieren på «De urolige» basert på Linn Ullmanns roman, samt Kjersti Horns iscenesettelse av Ibsens «Brand».

– De kunstneriske teamene som står bak årets forestillinger er enormt dyktige og lager alltid spennende teateropplevelser. Jeg er glad de også får anerkjennelse fra publikum, sier Larsson.

Denne uken passerte også familieforestillingen «Wendy & Peter Pan» over 30.000 solgte billetter. Det spennende eventyret hadde premiere i høst og siste spilledato er 21. mars.