search

Oppdagelsesreise for småtasser

«Den lille store reisen» tar deg med ut i verdensrommet i en luftballong, men uten å slite ut hverken barn eller foreldre.

Stykket handler om den nysgjerrige fuglen Kiwi som har lyst til å finne ut om månen er laget av ost. Siden kiwier ikke kan fly, foregår reisen ut i verdensrommet om bord i en luftballong. Det er skuespiller og dukkefører Dominika Minkacz-Sira som bringer liv til Kiwi og til historien.  

Sensorisk reise 

Fra sine komfortable puter vil publikum kunne skue utover et lite univers. Den underfundige ballongreisen blant glitrende stjerner og merksnodige planeter akkompagneres av stemningsfull musikk. Målet er å aktivere alle sansene, forklarer Minkacz-Sira. 

 Selve historien er viktig, men underveis har vi flettet inn ulike sensoriske opplevelser. Jeg inviterer barna til å utforske farger, former, lukter, men også smaker.  

Målet er å utvide teateropplevelsen og trekke barna med inn i det forunderlige universet. 

 Vi har latt oss fascinere av tanken om at barn er som oppdagelsesreisende. De hari likhet med hovedpersonen Kiwi, nettopp tatt fatt på en ferd inn i det som for dem er en ny og uoppdaget verden, sier Minkacz-Sira.

Trygge omgivelser 

Minkacz-Sira er drivkraften bak Open Window Theatre, og ble nylig tildelt Rampeløkten for sitt arbeid med å lage spennende og kreativt teater for barnHun ønsker å skape rom til å være sammen om opplevelsen, og tror dette kan bidra til å skape tettere bånd mellom foreldre og barn. Minkacz-Sira håper også å tilby et inspirerende perspektiv på foreldrerollen. 

Det å være nysgjerrig og utforskende gjør at vi vokser som mennesker. Ofte er det selve reisen som er målet.

Tettere på Den lille store reisen