En mann med briller, iført lys dressjakke og blå skjorte, står foran en bokhylle fylt med ulike bøker og en liten oransje dekorasjon.

Olaf Mackenzie ansatt som direktør

Den Nationale Scene har gleden av å informere om at Olaf Mackenzie er ansatt som direktør på teateret.

Mackenzie har lang erfaring fra ulike roller og verv fra kulturlivet. Han kommer fra stillingen som direktør i Bergen Nasjonale Opera (BNO).

-Det er ikkje kvardagskost å rekruttere til ei så sentral rolle. Eg er difor så takksam for at vi har landa Olaf Mackenzie som direktør på Den Nationale Scene. Han er særs erfaren og har ein solid plattform å stige inn i rolla frå. Det er også godt å kunne dele ein kjærleik overfor huset vårt og kunsten vår med Olaf. Han er genuint interessert i å bygge eit endå betre DNS for tilsette og publikum i lag med meg, sier teatersjef Solrun Toft Iversen.

Olaf Mackenzie har oppstart på DNS i september.

– Jeg er stolt over å ha fått teatersjefens tillit, og gleder meg til å stå ved siden av Solrun på en av landets mest vitale, nyskapende og relevante kulturinstitusjoner. Jeg tilnærmer meg oppgaven med både respekt for institusjonen – dens historie, dens framtid og teatrets betydning for samfunnet på hele Vestlandet og utover, samt en ubetinget kjærlighet for kunstformen. Jeg gleder meg virkelig til å komme «heim» til teatret, sier Olaf Mackenzie.

Olaf Mackenzie var ansatt på Den Nationale Scene fra 2010 til 2014, først som produksjonsleder og senere som produksjonssjef.

Styreleder Michelle Williams er svært fornøyd med ansettelsen.

-Olaf Mackenzie vil være et solid bidrag til DNS. Hans brede erfaring og dedikasjon til kulturlivet vil styrke vår institusjon betydelig. Prosessen har vært gjennomført på en veldig god måte med involvering av representanter fra ansatte og fagforbund. Jeg er trygg på at Mackenzie vil bidra til god samhandling og rapportering til styret, og jeg ser frem til å samarbeide med ham i videre vekst og utvikling av DNS.

Direktør ved DNS skal rapportere til teatersjef.
Møllerstad rekruttering AS har bistått rekrutteringsprosessen.