En profesjonell kvinne med kort hår, iført en grønn blazer og et halskjede, smiler til kameraet med uskarp bakgrunn.

Nytt styre på DNS

Kultur- og likestillingsdepartementet har oppnevnt nytt styre for Den Nationale Scene for perioden 2023 – 2025. Michelle Williams er oppnevnt som ny styreleder.


Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven og ansvaret som følger med rollen som styreleder på en av Norges viktigste nasjonale scenekunstinstitusjoner. Jeg ser frem til å bli godt kjent med teatersjef Solrun Toft Iversen og alle de dyktige medarbeidere på DNS. Jeg ser for meg at en av mine største oppgaver vil være å fungere som en god og tilgjengelig støttespiller for teatersjefen og hennes team. Jeg ønsker også å bidra med å ivareta forventningene fra kultur- og likestillingsdepartementet, og sørge for at vi sammen setter videre retning for DNS, sier den nye styrelederen Michelle Williams.

Michelle Williams (53) har lang erfaring som leder innen ulike bransjer i Bergen. Hun har i tillegg hatt en rekke styreverv opp gjennom årene. Michelle startet i Marinen i 1989, og gikk Sjøkrigsskolen i Bergen i 1992. Hun tjenestegjorde flere år på både u-båt og fregatt som navigatør og krigfører. I januar 2020 fikk hun mulighet til å delta som elev på Sjefskurset i regi av Forsvarets Høyskole. Etter tiden i Sjøforsvaret har hun markert seg som en sterk leder innenfor teknologi og logistikk. Hun har innehatt lederstillinger iblant annet Falck Nutec, CCB (Ågotnes og Mongstad), samt Grieg Logistics. Hun kjennetegnes av et brennende engasjement for strategi, ledelse og mennesker. Som leder legger hun stor vekt på å bygge velfungerende team som drar i samme retning mot målet. I dag er Michelle CEO i Clara Venture Labs, et selskap som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og venture-bygging.

-Eg har stor forventning til samarbeidet med det nye styret. Saman skal vi inn i ei spanande tid for DNS, og det gler meg å kunne fastslå at vi har fått ein styresamansetnad med brei kompetanse og kulturengasjement. Eg ser fram til å ta fatt i lag med dei og vil samstundes takke avtroppande styre for tillit og støtte i dei første dagane i mitt åremål ved DNS, sier Solrun Toft Iversen, teatersjef på DNS.

Det nye styret er sammensatt slik:

Styreleder          Michelle Williams (ny)

Medlem              Roy-Eddy Lie

Medlem              Ibrahim Pelja (ny, tidligere styrekandidat)

Medlem              Morten Warland (ny)

Medlem              Inga Moen Danielsen (ny)

Varamedlem     Magnus Thomassen

Varamedlem     Eira Vilde Martinsen Garrido

Kunstnerisk personale:

Styremedlem: Kristoffer Sagmo Aalberg
Varamedlemmer: Kristian Berg Jåtten (ny)

Øvrig personale:

Styremedlem: Unni Engan (ny)
Varamedlemmer: Arne Kambestad og Geir Mujic Elgsaas (ny)

Foto Michelle Williams: Annette Frotjold