Kvinne som står i et kunststudio med skulpturer og installasjoner rundt.

Norgesdebut med drømmeforestilling på DNS

Sammen med et knippe av kvinnelige skuespillere har den danske teatermakeren Kamilla Wargo Brekling skapt en helt unik forestilling som tar utgangspunkt i våre små og store drømmer.

Teaterinstruktøren og dramatikeren er i Danmark kjent for sine slagkraftige og tragikomiske forestillinger hvor hun griper fatt i et tema og lager manus i samspill med skuespillerne. Gjennom 25 år har Wargo Brekling utviklet en metode og et scenisk språk som er umiddelbart, enkelt og direkte. Nå arbeider hun for første gang i Norge og setter opp urpremieren på «Plutselig står jeg igjen med meg selv i hånden og ser utover byen» på Den Nationale Scene 26. mai.

Vil gjøre oss klokere

– Jeg liker å sette våre moderne liv på spissen, gjerne med en god dose humor og kjærlighet. Under overflaten har vi flere lag som jeg ikke kan la være å pirke i. Jeg tror og håper det kan gjøre oss litt klokere på hvem vi er og den verden vi lever i. For drømmer er ikke bare drømmer, de er også en avspeiling av vår tid. De er en inngang til å forstå virkeligheten, vår tilværelse og hvor vi er på vei.

Sammen med sin sparringspartner Karina Dichov Lund arbeider hun tett med skuespillerne og utvikler manuset underveis i prøveforløpet. De har hatt workshops med hver enkelt skuespiller og deretter arbeidet frem forestillingen sammen under improvisasjon. De fem medvirkende Kjersti Elvik, Marianne Nielsen, Reny G. Folgerø, Irene Waage og Kamilla Grønli Hartvig forteller om en utfordrende, spennende og utrolig gøy prosess. Historier og episoder knyttes sammen til en stor og fargerik collage.

– Det er spennende å se hvor gjenkjennelige drømmer vi har – at vi har så mange felles forventninger, tanker og visjoner. Men i vårt samfunn er dagdrømmene under press – frirommet innskrenkes fordi vi alltid skal bruke vår tid optimalt. Samtidig har vi enormt store forventninger til livet og graden av vellykkethet. I denne forestillingen støter drømmene brutat sammen med virkeligheten i all sin tragikomikk, sier Wargo Brekling.

Forestillingen spilles frem til 23. juni.