Forfatter Linn Ullman foto

Utsatt: Møt Linn Ullmann

Hva er forfatterens tanker rundt «De urolige»? Hvilke tema har hun ønsket å utforske?

Linn Ullmanns oppvekst- og erindringsbok «De urolige» har berørt lesere både her hjemme og internasjonalt. Nå er romanen dramatisert for scenen, og 20. mars er det norgespremiere på DNS. Vi har invitert Linn Ullmann til å fortelle om skrivearbeidet og de overraskende veiene som romanen tok. Samtalen er på Store Scene kl 18-19, onsdag 1. april.

Utgangspunktet for boken var et bilde av henne selv i 11-12 års alderen: «Jeg ville ta tyren ved hornene og forsøke forstå hvem hun var. I en roman. For jeg har alltid tenkt at romanen er det beste stedet man kan si noe sannferdig om livets største hemmeligheter (…) Aller først måtte jeg fristille hovedpersonene fra at de skulle ha eksistert i offentligheten. Se hva som skjedde hvis de bare fikk eksistere i selve romanteksten», har Linn Ullmann sagt i et intervju med Alf van der Hagen i Teatermagasinet. Nå kan du møte de to i samtale på Store Scene.

Arrangementet er gratis, men du må bestille fribillett via lenken for å sikre deg plass.

Støttet av Bergen Riksmålsforening.

Linn Ullmann debuterte som forfatter i 1998 med «Før du sovner» og har i alt gitt ut seks romaner som alle har fått internasjonal oppmerksomhet. Da «De urolige» kom ut i 2015, fikk den strålende kritikker og toppet raskt salgslistene. Romanen er nå utgitt i mer enn tjue land, og den ble nominert til Nordisk råds litteraturpris. Alf van der Hagen var i mange år redaktør for Morgenbladet og har skrevet flere samtalebøker, bl.a. med Dag Solstad, Kjell Askildsen og Suzanne Brøgger.