Kjersti Elvik i Arv og Miljø foto

Mer om kunstnerisk team

Kjære publikum

«Vi er vulkaner», skrev forfatteren Ursula K. Le Guin et sted. «Når vi kvinner presenterer våre erfaringer som sannhet, som menneskelig sannhet, blir alle kart forandret. Nye fjell kommer til». De nye stemmene, undersjøiske vulkaner, bryter ut i åpent farvann, og nye øyer blir født; det er en voldsom og skremmende prosess. Tausheten skaper lidelse uten at noen stilles til ansvar, den sørger for at hykleriet og løgnene vokser og sprer seg, den lar forbrytelser passere ustraffet. «Hvis stemmene våre er noe vesentlig ved det å være menneske, er det å bli fratatt stemmen det samme som å bli umenneskeliggjort eller ekskludert fra sin egen menneskelighet. Og historien om taushet er sentral i kvinnenes historie.»– Fra Rebecka Solnit, «Alle spørsmåls mor».

Takk til Vigdis Hjort for at vi har fått være i din historie. Takk til Kjersti Elvik for dine superkrefter. Takk til Agnete Haaland for at du tørr å la teatret ditt være politisk.

Velkommen til urpremiere!

Kjersti Horn, regissør

Kunstnerisk team

Kjersti Horn er regissør utdannet på teaterregilinjenved Dramatiskainstituttet i Stockholm (2003-2006). Horn har arbeidet på en rekke scener i Norden og hatt regi på flere kritikerroste oppsetninger av både klassisk og moderne dramatikk. Hun har flere ganger vært nominert til Heddaprisen i kategorien Beste regi, blant annet for «Jeg var Fritz Moen» (2011) og «Natten er dagens mor» (2015). I 2015 ble «Hamlet», som Horn hadde regi på, tildelt Heddaprisen for Beste Forestilling. På DNS har hun blant annet hatt regi på «Folkeutrydning – eller leveren min er meningsløs» (2008) og «Forbrent» (2015)

Kristian Lykkeslet Strømskag er dramaturg og dramatiker. Han er utdannet ved Universitetet i Oslo og har studert dramaturgi ved Humboldt Universitet i Berlin. Strømskag har arbeidet som dramaturg ved Teatret vårt, Rogaland Teater, Den Nationale Scene og Kabul Teater. I 2006 debuterte han som dramatiker med «Havfruens sønn» (2006),og har blant annet skrevet dramaene «Vi er Norge» (2014), «Kjære Europa» (2016), «Festning Europa» (2016) og «Eit vintereventyr» (2017). I 2019 tiltrer Strømskag som teatersjef ved Teatret Vårt.

Sven Haraldsson er utdannet scenograf og kostymedesigner ved Dramatiska Instituteti Stockholm. Han har arbeidet på en rekke produksjoner i Norden, og har samarbeidet med Kjersti Horn flere ganger blant annet  på det kritikerroste «Dumb Show» (2008), «Folkeutrydning – eller leveren min er meningsløs» (2008), «Spring Awakening» (2010), «Anna Karenina» (2011), «Forbrent» (2015), «Natten er dagens mor» (2015), «Richard den III» (2016) og «Kaos er nabo med Gud» (2017).

Erik Hedin er utdannet lyddesigner og komponist ved Dramatiska Institutet i Stockholm i 2006. Han har medvirket i en rekke produksjoner i Norge og Sverige, og samarbeidet med Kjersti Horn blant annet på «Jeg var Fritz Moen» (2010), «Hamlet» (2014), «Natten er dagens mor» (2015) og «Forbrent» (2015). Hedin ble sammen med Reinhard Traub og Per Christian Revholt nominert til Heddaprisen 2015 i klassen for beste audiovisuelle design for sitt arbeid med «Et drømspill» (2014). Til «Arv og miljø» har Hedin arbeidet med musiker Soon-Mi Chung Barratt-Due. Hun spiller bratsj på studioopptak.

Krediteringsliste

Regi og dramatisering:
Dramatisering:
Scenografi og videokonsept:
Komponist og lyddesign:
Videoregi:
Lysdesign:
Dramaturg:
Regiassistent:
Videoteknikk:
Video programmering:
Lydteknikk:
Studiomusiker/bratsj:
Studiolydteknikk/musikkmiks:
Inspisient Bastiaan van der Pas
Sufflør:
Maskør:
Rekvisitør:

Kjersti Horn
Kristian Lykkeslet Strømskag
Sven Haraldsson
Erik Hedin
Mads Sjøgård Pettersen
Arne Kambestad
Åsta M. Bjerke
Tani Dibasey
Einar Bjarkø
Anne E. Bergendahl
Tor Endre Kalvenes
Soon-Mi Chung Barrat-Due
Nils Wingerei
Bastian van der Pas
Britney Elise Sudmann-Mack
Ingrid Caterina Stasi Skjold
Espen Rød