Preben Hodneland foto

30.03: Må kutte «Brand»

Korona-pandemien har ført til mange avlysninger ved Den Nationale Scene. Prøvene til ”Brand” ble stanset, og det er nå klart at forestillingen ikke vil bli vist på scenen i 2020.

Premieren var planlagt 25. april og forestillingen skulle blitt spilt på Store Scene i en periode i mai og juni. Alle som har billett til de avlyste forestillingene vil bli kontaktet av DNS.

Vanskelig beslutning

Et par uker etter at leseprøvene på «Brand» startet, ble teatret stengt på grunn av korona-pandemien. Det store ensemblet i Ibsen-stykket ble sendt hjem på ubestemt tid av sikkerhetsmessige årsaker.

Teatersjef Stefan Larsson har i det lengste håpet at det skulle bli tid og mulighet til å lage ferdig forestillingen og vise den i vår. Beslutningen om å ta den ut av repertoaret var tung.

– Vi har gledet oss enormt til dette spennende prosjektet signert Kjersti Horn og med Preben Hodneland i hovedrollen, men omstendighetene gjør det umulig å gjennomføre etter planen. Forestillingen kan heller ikke skyves til høsten, så nå undersøker vi mulighetene i 2021, sier teatersjef Stefan Larsson.

Gleder seg til å åpne dørene

Som mange andre går han og DNS en usikker vår i møte. Enn så lenge arbeides det med flere ulike forestillingskabaler og scenarier.

– Med en gang vi kan åpne dørene igjen vil vi være på plass med forestillingene våre. Vi ser også frem til å presentere høstprogrammet for publikum. Det blir fantastisk å igjen kunne møtes på teatret, sier Larsson.