search

04.05: Lørdagsforedrag: Feminisme og forbruk i 200 år

Hvordan kan kvinner gå foran og vise vei til et mer bærekraftig samfunn? Hør om de kvinnelige pionérene i Bergen i 1816, og møt kvinnen bak det aktuelle prosjektet «Verdighetens økonomi – skaperkraft som økonomiens livsnerve».

Det spennende lørdagsforedraget 4. mai holdes i publikumsrestauranten kl 13-14. Arrangementet er gratis.

Denne lørdagen får vi et todelt program. Vi blir først presentert for Det Søsterlige Selskab som vi også møter i forestillingen «Skipet de Zee Ploeg». Denne nesten glemte kvinneforeningen, ble stiftet i 1816 og arbeidet mot sløseri, unødvendig luksus og uvettig forbruk. Medlemmene forpliktet seg til å handle lokale varer. Tidligere universitetsbibliotekar Knut L. Espelid, er den i byen som kjenner best til disse kvinnepionérene, og han forteller også om hvordan de ble møtt av datidens bergenske mannssamfunn.

Foredragsholder Irene Nygårdsvik tar utgangspunkt i idéene til Det Søsterlige Selskap og dagens forbrukertankegang. Hun belyser en alternativ økonomisk tenkning med det skapende mennesket som livsnerven i økonomien. Tenkningen handler om hvordan mennesker i fellesskap får forløst et kreativt og økonomisk potensiale.