search
Vibeke Flesland Havre

Lager borgerteater om arbeidsledighet

– Vi vil lage en overraskende forestilling rundt mytene om arbeidsledighet, sier Vibeke Flesland Havre, kunstnerisk leder for Bergen Borgerscene.

Borgerteateret tar utgangspunkt i historier fra virkeligheten og lager forstillinger som appellerer til publikum på helt nye måter. Sammen med DNS og Festspillene står Bergen Borgerscene bak ”Nav betaler” som har urpremiere på Lille Scene 31. mai.

–  Målet med forestillingen er å vise hvilke ressurser mange arbeidsledige representerer, og stille spørsmål ved hva det gjør med et menneske å stå utenfor arbeidsmarkedet, forteller primus moter Vibeke Flesland Havre, og legger til at forestillingen både vil bli tankevekkende, gripende og ikke minst humoristisk.

På scenen møter du mennesker som på en eller annen måter har erfaringer med arbeidsledighet. De er ikke skuespillere, men er der i kraft av seg selv. Deres, og andres personlige fortellinger blir et flettverk som til sammen utgjør en større fortelling om utenforskap og felleskap, skam og håp – og om utfordringer med å finne sin plass i et samfunn i endring og et system som har sine begrensninger.

Bergen Borgerscene (tidligere Folkets festspillscene) har vakt stor oppsikt med sine tidligere produksjoner som ”Lykkeliv” og ”En plass i solen”. Publikum ble svært engasjert og oppsetningene er beskrevet som en helt ny type teater.

Forestillingen ”Nav betaler” har urpremiere på DNS under Festspillene i slutten av mai. Bergen Borgerscene har utfordret arbeidsledige til å sende inn sine historier og bli med på fortellerverksted hvor erfaringer utveksles. Noen av historiefortellerne blir invitert til å medvirke på scenen.

”Nav betaler” er en samproduksjon mellom Bergen Borgerscene og Den Nationale Scene i samarbeid med Festspillene i Bergen.