To personer deler en munter omfavnelse, begge drapert i et rødt fløyelsteppe.

Kjærlighetens kraft

Herborg Kråkevik og Hans Marius Hoff Mittet har en fortrolighet som gjør det enkelt å spille forelsket.

De traff hverandre for første gang da de spilte i «Den glade enke» på Oslo Nye for et par år siden. Lidenskapen kom lett, og ingenting var kleint. De ble betatt av hverandre på en måte som passer seg to som er gift på hver sin kant. Felles forståelse og gjensidig trygghet er avgjørende når de gir seg i kast med den følelsesmessige berg – og dalbanen som samlivet mellom Kristin og Erlend er.

Trosser familien

— Møtet med Erlend rokker fullstendig med Kristins perspektiv på livet. Hun har vært innstilt på å gifte seg med fornuftige og snille Simon som foreldrene ønsket, og hun har tenkt at det sikker er slik kjærligheten skal være. Men så bli hun altså revet med av en flodbølge av forelskelse og begjær når hun treffer Erlend. Det som er spesielt med Kristin, og i hvert fall i lys av den tiden hun lever i, er at hun lar seg dra med og trosser både familiens ønske og sin egen fornuft. Samtidig er det ikke et lett valg å leve med, og hun sliter med en slags bitterhet og dårlig samvittighet hele livet. Det skaper også en splid i ekteskapet, sier Herborg Kråkevik.

Ikke lett å temme kjærligheten

Hans Marius Hoff Mittet påpeker at Kristin og Erlend også har en unik tilnærming til livet.

— De to er veldig forskjellige. Erlend er nok litt vant med å få ting på sin måte og alt kommer litt lett til ham. Etter hver synes kanskje Kristin at han ikke helt tar henne på alvor. Undset kalte selv Erlend for en skurk, og hadde kanskje mer sympati med den snille og forlatte Simon da hun skrev. Men kjærlighetens kraft er ikke alltid så lett å temme, sier Hans Marius, som synes det er fantastisk å få jobbe med Herborg igjen.

Gleden er gjensidig. Herborg sier det er en gave å finne en motspiller som man har det så godt sammen med.

— Hans Marius er en stor skuespiller og har en stor stemme. Ikke minst er han utrolig empatisk, og det oppleves veldig trygt å utforske samspillet mellom Kristin og Erlend sammen med ham.