search
Den Nationale Scene illustrasjon

Ibsen-utstilling & omvisning i juli

Velkommen til utstilling og omvisning på Den Nationale Scene i juli! Her får du vite mer om unge Ibsens tid i Bergen og teatrets spennende historie. Kafeen er åpen!

Utstillingen ser nærmere på tiden før Ibsen ble verdensberømt dramatiker. Besøkende får et innblikk i Ibsens unge karriere, hans tid ved teatret i Bergen (1851-1857) og hans kjælighetsaffærer og samarbeidspartnere i byen. Vi gir også en introduksjon til DNS sin historie, og utstillingsverten gleder seg til å svare på de spørsmålene du måtte ha om bygget.

Utstillingen er åpen fra kl 12-17 fra tirsdag t.o.m søndag, 9. til 28. juli. Fri entré!

Vi tilbyr også omvisning i teatersalen og publikumsområdene hver dag kl 13 og 15. Billett til disse kan kjøpes på teatret ved ankomst. Omvisningen koster kr 50 og rundturen varer i ca 30 min. Denne passer for dem som ikke har sett Store Scene og Publikumsrestauranten før. Verksteder og bakhuset er stengt. Språk: engelsk/norsk

Vil du oppdage Ibsens Bergen og gå i hans fotspor på egenhånd? På DNS kan du hente et bykart hvor steder med betydning for den unge dramatikeren er markert.

Utstillingen ble til med støtte fra Bergen Riksmålsforening, Grieg Foundation og AS Bergen Teater og Det Dramatiske Selskab