Kim Fairchild som Billie Holiday

Hyller Billie Holiday i Bergen

Kim Fairchild har nylig flyttet hjem, og nå skal hun fortelle historien om Billie Holiday på Den Nationale Scene. Teaterkonserten spinner rundt livsreisen til jazzlegenden Lady Day som alltid har vært Fairchilds forbilde.

Forestillingen spilles i Teaterkjelleren på DNS fra 22.-26. februar.

– Billie Holiday var min fars yndlingsartist. Hennes måte å synge på gikk rett i hjertet mitt som åtteåring. Etter hvert som jeg selv ble eldre, skjønte jeg at Billie hadde alt mot seg – fargen, å være kvinne, fattig – men likevel klarte hun å bli en legende. Hun har absolutt vært en viktig inspirasjon for meg gjennom livet, sier Kim Fairchild, som nylig flyttet tilbake etter nesten 10 år i Tønsberg.

Signaturlåter

Østpå har hun bl.a. jobbet på Det Norske Teatret, der hun også solgte ut ni forestillinger med «All of me».

Billie Holiday levde et hardt liv, og i forestillingen ser hun tilbake på bl.a. misbruket og mennene. Men det er selvsagt musikken som står i høysetet. Kvelden byr på signaturlåter som «Lady sings the blues», «God bless the child» og «Strangefruit». Med seg på scenen har Fairchild fire drevne musikere. I 2017 ga de ut en soulplate sammen, men de er også glad i jazz og Holiday.

Kommer «hem»

– Jeg er glad disse musikerne kan bli med meg til Bergen, så vi endelig får vist «All of me» her. Mange bergensere har vært i meg og spurt når jeg kommer «hem» og spiller denne forestillingen, så det blir fantastisk å kunne møte publikum på DNS, sier Kim Fairchild.

For tiden jobber hun både med plateutgivelse og en ny bokutgivelse.  Debutboken hennes, «Den første», kom ut i desember 2020. Her forteller hun om sin oppvekst som det eneste mørkhudete barnet på Askøy. Sammen med sin mor flyttet hun som to-åring fra New York, Billie Holidays by, til Askøy.  Les utdrag fra boken her

Foto: Roar Vestad