Se hva teaterhøsten 2023 inneholder!

Kunsten og fellesskapet sin kraft

Høstsesongen 2023 har et rikt repertoar som kretser rundt kunsten og fellesskapets sin kraft. Fra fortellinger om kunsten sin rolle som kritiker og støttespiller i fremvekst av totalitære regimer i fortida – til fremtidsdyystopier der rommet for nyanser og fri ytring står på spill. Det blir også juleforestillinger og noe å le av.

På DNS høsten 2023

Urpremiere 9. september

Lenis blikk

– eller kunsten å trippe på åpenbaringens dørstokk

«Lenis blikk» føres filmskaperne Leni Riefenstahl og Nina Gladitz sammen til en humoristisk og temperamentsfull dragkamp om sannheten.

Premiere i september

1984?

Fritt etter George Orwell

I en ikke så alt for fjern fremtid tar en gruppe seg ulovlig inn i det som en gang var et teater.

Men ingenting tyder på at tidene er blitt mindre krevende, verken politisk, økonomisk eller helsemessig, siden den gang det ble spilt teater her.

Premiere 11. oktober

Chaplin: Diktatoren

Med Eirik del Barco Soleglad i tre roller

Forestillingen «Chaplin: Diktatoren» tar oss inn på filmsettet i Hollywood under innspillingen av «Diktatoren», men også bak fasaden til den mektige filmskaperen Charlie Chaplin.

Premiere 25. oktober

Jul i Svingen

NRK-serien blir teater

Det skjer mye i Svingen i desember, både vanlige juleforberedelser og mer uvanlige aktiviteter for Linus og vennene hans Akaya, Nure, Åsa, Børre, Atif og Victoria.

Odd Nordstoga skrev musikken til tv-serien, og det er også hans musikk som vil bli tonefølge til forestillingen.

18. november

Kjøkkenet er hjemmets hjerte

Kom til julefest hos den moderne Ibsen-familien

Evas jul blir ikke som vanlig. I år skal nemlig julaften feires hjemme hos datteren og familien, og ikke tradisjonen tro hos henne og ektemannen. Så når storfamilien samles julekvelden, blant sildefat og tente lys, blusser gamle og nye konflikter opp som stjerner i julenatten.

Premiere 25. november

Shockheaded Peter

Skrekkelig gøy!

«Shockheaded Peter» er umoralsk festlig teater der ikke alt godt kommer med storken. Her møtes satirisk humor og gru, og britisk rock med klang av kabaret. Så har du en svakhet for Brecht og Tim Burton, ispedd litt Tom Waits og «South Park», kan nok dette også være noe for deg.

Nypremiere 18. august

Romeo og Julie

En udødelig fortelling om kjærlighetens pris

I hverandre finner Romeo og Julie et annet menneske som forstår og godtar de for den de er. At de ikke kan få hverandre gjør bare tiltrekkingen sterkere. Og farligere.

Forestillingen er nominert til fem Heddapriser.