search

Gledesspredere i fyr og flamme

Absence-gutta feirer jubileum med et helskrudd sirkusshow på Store Scene.

– Stikkord er absurd humor og akrobatikk. Vi vil lage en sprelsk familieforestilling der publikum både skal ha hjertet i halsen og vondt i magen fordi de har ledd sånn. Målet er selvsagt at dette skal bli vårt livs beste show, sier Andreas Roksvåg fra Absence.

Sirkusdrømmen

Det er tjue år siden gutta i det prisbelønte breakecrewet fant sammen, og de siste ti årene har de reist landet rundt med flere suksessrike forestillinger. De dukket første gang opp på teaterscenen i Jungelboken i 2010, og et par år etter var de tilbake på DNS med Askeladden på nye eventyr. Den lekne versjonen av folkeeventyret tok pusten fra publikum, og siden har Absence Crew spilt forestillingen over 1000 ganger og vunnet halve Kongeriket.

– Vi har vært på reisefot i flere år, og er på mange måter sirkusartister i virkeligheten. Det er utrolig gøy å møte nytt publikum hver kveld og vi gir alltid jernet. Selv om flere av oss er blitt småbarnsforeldre og glad i hjemmekos, så er det noe veldig fascinerende med det omflakkende livet. Det er kanskje det som er utgangspunktet for den store drømmen om å lage et skikkelig sirkusshow, sier Andreas, som sammen med resten av crewet har fantasert om finurlige stunts og fargerike karakterer som man forbinder med et gammeldags sirkus.

Energibombe

Gleden var stor da de etter flere forsøk fikk kontakt med koreograf og teatermaker Jo Strømgren og han fikk tenning på sirkusprosjektet.

– Jo er utrolig dyktig og har så mange fine og sinnsyke ideer! Kjemien mellom oss er fantastisk. Vi kunne ikke fått en bedre sparringspartner til denne forestillingen og vi kan love en ordentlig energibombe, sier Andreas.

I 2019 blir DNS et fast tilholdssted for Absence. Etter sirkuset går vi i gang med sommershowet NORR som skal spilles i Teaterkjelleren i juli, og til høsten dukker flere av oss opp i Wendy & Peter Pan. Dette blir et fantastisk jubileumsår!

 

Tettere på Circus Absence