Gjensyn med et rått og eksplosivt gudedrama

Absence Crew er lei av at strippebar står på listen over ting man burde gjøre i Bergen om sommeren. De vil heller ta deg med tilbake til det mytiske Midgard i suksessforestillingen «Norr – Da gudene breaket»

Foto: Magnus Skrede

– Breaking er eksplosivt og ved å kombinere dette med stunt og akrobatikk greier vi å spille ut råskapen og de heftige kreftene i de norrøne fortellingene.

Christoffer Cardoso er en av de totalt åtte breakerne som skal stå på scenen.

Perfect match

«Norr – Da gudene breaker» tar for seg både skapelsen og Ragnarok. Ved verdens undergang får publikum se de norrøne gudene gå til kamp mot mørkets skapninger. I utgangspunktet kunne ikke crewet mer om norrøn mytologi enn hva de hadde lært på skolen, men det som åpenbarte seg var en verden full av spennende eventyr og imponerende heltedåder. Da de fordypet seg i den eldgamle Eddadiktningen, oppdaget de også flere likheter mellom de norrøne gudene og moderne superhelter.

– Alle gudene har egne superkrefter, og for å få frem dette aspektet bruker vi også tegneserie og animasjon som en del av forestillingen, sier Andreas Roksvåg. Han innrømmer samtidig at det å være superhelt på scenen er en drøm som går i oppfyllelse.

Fra gymsal til kongepokal

I dag er Absence regjerende norgesmestere i breaking, og har flere spektakulære forestillinger i ryggsekken. Veien frem mot suksess strekker seg helt tilbake til 1999 og crewet har tilbrakt mange timer i slitne gymsaler. Alt endret når de brakte breaking inn i teateret.

– Det gjorde at vi kunne fortsette å drive med det vi elsket. Vi merket også på publikum at det har vært et savn etter actionfylt teater hvor dans, breaking, stunts og akrobatikk brukes aktivt til å fortelle en historie, sier Piero Issa.

Målet har alltid vært å lage fengende teaterforestillinger som gir publikum en opplevelse helt utenom det vanlige. De gleder seg alle til å slippe løs breakekreftene sommerstid og satser på at interessen for det norrøne vil fortsette å øke, både i Norge og ellers i verden.