En illustrasjon av en mann i topphatt og formell antrekk som holder en tryllestav, satt mot en levende, abstrakt bakgrunn med teksten "VIVA VERDI!" over ham.

Viva Verdi!

116

Høydepunkter fra La traviata og andre kjente favoritter fra Verdis rikholdige skattkiste

Giuseppe Verdi er kjent for gripende historier og dramatiske finaler som rører ved sjelen. Han komponerte en av verdens mest spilte operaer, La traviata, samt Rigoletto og Trubaduren. På Den Nationale Scene får du denne kvelden høre høydepunkt fra både det kjente og kjære – samt mer sjeldne operaperler.

Opera

Store Scene

16. og 17. september

TBA

Gjestespill

En illustrasjon av en mann i topphatt og formell antrekk som holder en tryllestav, satt mot en levende, abstrakt bakgrunn med teksten "VIVA VERDI!" over ham.

Om forestillingen

De fem unge sangere som skal innta Store Scene på DNS har alle deltatt på Bergen Nasjonale Operas sommerakademi, Opera ved fjorden. De får følge av pianist og konferansier Stephen Higgins, som krydrer konserten med historier fra Verdis mangfoldige liv. Denne allsidige britiske kunstneren har gjestet Bergen en rekke ganger, og har også coachet sangstudenter på Griegakademiet.

Verdi (1813-1901) skrev hele 28 operaer i det som regnes for en gyllen tid for den klassiske musikken, sammen med storheter som Tsjajkovskij, Brahms og Wagner.

På DNS blir det både gripende scener og høy stemning når vi feirer mesteren Verdi med det beste fra hans fabelaktige karriere.

+ Les mer

Plakatbildet er en collage basert på tegninger av James Jacques Tissot (1836 – 1902) og Giovanni Boldini (1842 – 1931), samt redigert foto av Timothy Wolff

Konsertregi: Ann-Terese Aasen og Nicolai Riise

Operakonserten presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene

Kjøp billetter

+ Se flere datoer